Politiet om journalist-anholdelse: Helt ok

15. juni 2012 16:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet om journalist-anholdelse: Helt ok
Billede mangler

Journalisten fra Ekstra Bladet, som politiet fredag har anholdt for at ville sætte en Kina-kritisk plakat op ved Den Lille Havfrue, sigtes for “ulovlig plakatopklæbning” og risikerer en bøde på 1000 kroner.
Det oplyser pressekoordinatoren i Københavns Politi til Ritzau.
– Vi har anholdt en person klokken 11.44 i formiddags, som er blevet grebet på fersk gerning i at opsætte en plakat på en lygtepæl, fortæller politikommissær Lars-Christian Borg.
– Det betragter vi som en ganske almindelig politisag. En sådan overtrædelse vil typisk medføre en bøde. Det kan godt koste op til 1.000 kroner, men det er ikke sikkert endnu, tilføjer pressekoordinatoren.
Spørgsmål: Har I ikke vigtigere ting at se til i forbindelse med det kinesiske statsbesøg end at anholde en tilsyneladende rolig mand, der klæber en plakat op?
– Det er din udlægning af det. Jeg ved ikke, hvordan forholdene helt konkret har foregået nede på stedet, siger Lars-Christian Borg.
– Den politimand, som ser den pågældende hænge plakaten op på en lygtepæl, har altså skønnet, at det var nødvendigt at anholde personen, tilføjer han.
Spørgsmål: Har I foretaget andre anholdelser i forbindelse med Hu Jintaos besøg i København?
– Nej. Indtil videre har vi den her anholdelse, og vi håber selvfølgelig ikke, at der kommer flere, siger Lars-Christian Borg.
Politiets anholdelse af Ekstra Blads-journalisten har vakt politisk harme på Christiansborg, hvor både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten kritiserer anholdelsen – blandt andet med henvisning til ytringsfriheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu