Politiet omringer hus i jagt på bombemand

19. april 2013 15:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet omringer hus i jagt på bombemand
Billede mangler

USA: Det lader til, at politiet har lokaliseret den 19-årige russer Djokhar Tsarnajev, som sammen med sin bror formodes at stå bag bomberne ved Boston Marathon i mandags. I hvert fald har politiet samlet specialstyrken SWAT og omringet et hus i Watertown i det vestlige Boston, hvor man de seneste timer har ledt intensivt efter den mistænkte. Medierne er blevet bedt om ikke at sende direkte på grund af betjentenes sikkerhed og holde sig på behørig afstand af huset.
Boston Police Department har efter adskillige skriverier i internationale medier bekræftet, at den »yderst farlige« mand, politiet er i hælene på, er den 19-årige, som er bosat i Cambridge, Massachusetts, men han stammer fra Kaukasus-området. Han er formentlig bevæbnet i sit skjul.

 

Politistyrker har fået fra gade til gade for at finde frem til den 19-årige, men fordi de endnu ikke har ham i deres varetægt, beder statens guvernør, Deval Patrick, alle indbyggere i hele Boston-området om at blive indendøre med låste døre. Kun hvis en politimand i uniform og med politiskilt dukker op, kan de sikkert åbne, lyder opfordringen. Ifølge TV 2 News berører det 381.000 mennesker.

Politiet har ligeledes bedt alle taxachauffører holde sig fra gaderne, al offentlig trafik er indstillet på ubestemt tid, og skoler og butikker holder lukket.

Den anden formodede gerningsmand, som blev dræbt under skudvekslingen med politiet torsdag, skal være en 26-årig bror til den eftersøgte 19-årige. Det er dog ikke blevet officielt bekræftet.

Uden at identificere manden som den nu dræbte mistænkte fortæller en læge fra hospitalet Beth Israel Deaconess Medical Center på et pressemøde, at han torsdag nat modtog en patient, der var såret af adskillige pistolskud og muligvis også af eksplosioner. De værste kvæstelser var i maven, og han havde hjertestop, da han ankom til hospitalet, hvor lægerne måtte opgive at behandle ham.

Begge brødre har ifølge nbcnews.com boet i USA siden 2002 eller 2003, hvor de kom til landet med deres familie som asylansøgere, og den ældste fik permanent ophold i 2007. De har angiveligt begge militærerfaring, men den amerikanske hær kan ikke bekræfte, at de har være værnepligtige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu