ANNONCE

Politiet oplyser nyt i sag om eksplosion

11. august 2019 13:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Over 100 har meldt sig, blandt andre en række specifikke vidner.

Københavns Politi har modtaget i alt 114 tip fra borgere i forbindelse med eksplosionen på Nørrebro natten til lørdag, skriver Københavns Politi på sin Twitter-profil.

Vigtigt er det også, at en række helt specifikke vidner, der blev eftersøgt lørdag, alle sammen har henvendt sig. Der var tale om

– Føreren af en lys bil, der i minutterne inden eksplosionen kører ad Hermodsgade fra Sigurdsgade mod Tagensvej.
– En taxachauffør, der kort forinden kører den modsatte retning ad Hermodsgade fra Tagensvej mod Sigurdsgade.
– To cyklister, der lidt over et minut inden eksplosionen kører i hastig fart ad Hermodsgade fra Tagensvej mod Sigurdsgade.
– En person iført lyse sko, der kommer gående ad Hermodsgade fra Tagensvej og får øje på den efterladte pose og derefter vender sig rundt og løber bort fra stedet tilbage mod Tagensvej.

– Vi takker for hjælpen og opfordrer fortsat folk til at kontakte os på 1-1-4, hvis de mener at have observeret noget, skriver politiet og påpeger, at der ikke er nyt i sagen, som offentligheden skal indvies i.

Eksplosionen

Det var klokken 03.18, at der skete en eksplosion ved Københavns Politis nærpolitistation på Hermodsgade 3 på Nørrebro. Ingen personer kom alvorligt til skade ved eksplosionen.

Gerningsmanden er fortsat på fri fod, men lørdag udsendte Københavns Politi et signalement af den formodede gerningsmand sammen med både video og overvågningsbilleder.

Han beskrives som en mand i alderen 15-25 år, 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning.

Han var iført en sort jakke med afstivet skygge på hætten og hætten trukket over hovedet, mørke løstsiddende bukser med en lomme på højre bukseben, lyst mærke på lommen på buksebenet og sorte sko med sorte såler.

Posesprængning

Blandt andet bar vedkommende på en sort plastikpose med teksten “Solid”. Det var først meldt ud, at der var tale om en pose fra Rema 1000, fortalte chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov lørdag.

– Gerningsmanden kommer gående ad Hermodsgade mod Tagensvej. Han bærer en plastikpose. Der er tale om en mørk pose med “Solid” på den ene side og et lyst udråbstegn på den anden side, sagde Jørgen Bergen Skov. Det danske tøjmærke Solid bruger også et udråbstegn i sit logo.

Ifølge chefpolitiinspektøren stillede gerningsmanden posen på fortovet ved indgangen til politistationen, hvorefter den kort efter blev bragt til sprængning.

Herefter forlod han stedet mod Sigurdsgade og videre mod Titangade og nordpå mod Vermundsgade.

Eksplosionen lørdag var den anden på blot få dage i hovedstaden. Tirsdag aften gik det ud over Skattestyrelsen på Østerbro. Lidt efter klokken 22 skete der en eksplosion.

Sprængstoffet lå blot 60 centimeter fra styrelsens indgangsparti og har ifølge kilder med indsigt efter alt at dømme været af militær karakter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu