ANNONCE

Politiet overvejer at indføre forbud på strand

15. august 2020 15:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er for mange mennesker, og de sidder for tæt.

Politiet overvejer at indføre forbud på strand
Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi håber man, at der snart bliver mere afstand mellem folk på Enø Strand. Genrefoto: Kasper Petersen.

I Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds kæmper man lørdag lidt af en kamp for at få kredsens borgere til at respektere politiets henvisninger.

Problemet befinder sig på Enø Strand i form af en hel del borgere, der forsøger at holde varmen på afstand i vandkanten.

Politiet har på Twitter mindet offentligheden om, at kravet om afstand også gør sig gældende på en strand, og vagtchef Lars Denholt fortæller Newsbreak.dk, at man håber, at udmeldingerne på sociale medier, og fra betjente i området, får folk til at besinde sig.

– Vi har mulighed for at lave et zoneforbud, hvis vi vurderer, at folk ikke er i stand til at holde fornøden afstand, siger Lars Denholt til Newsbreak.dk.

Prøver dialogen

Enø Strand er i forvejen et sted, politiet har fokus på. Man ved godt, at der er fare for, at folk stimler for tæt sammen på stranden, og lørdagen bliver altså brugt på at minde borgerne om, at stranden slet og ret kan blive lukket land, hvis ikke de bliver bedre til at holde afstand.

Lars Denholt understreger, at politiet ikke nødvendigvis skrider ind med et zoneforbud, men muligheden foreligger.

Planen er for nu at foretage en ny vurdering søndag og se, om borgerne har fanget budskabet om at holde god afstand. Håbet er, at man ikke behøver lukke Enø Strand.

– Det er ikke fordi vi ønsker det. Det er bare det, at vi har en situation i Danmark på nuværende tidspunkt. Vi kan ikke bare lade det hele stå til, siger Lars Denholt til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu