Politiet har fået nok: Forstår du heller ikke basal færdselslov

24. maj 2016 15:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mange bilister fatter det bare ikke. Det er lovkrav, at man holder sig så langt til højre, som det er muligt under kørslen. Nu tager Nordsjællands Politi skeen i egen hånd og skælder ud på Facebook.

Politiet har fået nok: Forstår du heller ikke basal færdselslov
Kør forsigtigt - og overhold færdselsloven. Foto: Scanpix

Det er faktisk slet ikke så svært. Kører du på en vej, hvor der er mere end et spor, så skal du i videst mulig udstrækning holde længst til højre. Til trods for første postulat i denne artikel, så har mange bilister ikke helt fanget, at det rent faktisk er lov, der bestemmer netop dét.

Noget kunne tyde på, at Nordsjællands Politi er ved at være godt træt af at skulle forklare folk i trafikken om de helt basale færdselsregler. I et opslag på Facebook skyder politikredsen med skarpt:

– Vi ser det, når vi kører udrykningskørsel, vi ser det, når vi kører almindelig patruljekørsel, og vi ser det, når vi kører i vores private biler: Der er en del bilister ude på vejene, der ikke har styr på, hvilken bane de skal lægge sig i, når de kører på en vej med flere spor. Fordi vi ser det relativt tit, tænker vi, at det er en god ide med en påmindelse: Hold til højre, når du er ude at køre. Ifølge færdselsloven skal du holde så langt til højre til højre som muligt, når du kører på en flersporet vej, skriver skriver politiet i opslaget, der er blevet rasende populært på det sociale medie.

Senere bløder tonen dog op – politiet slutter beskeden med et “kør forsigtigt”.

Du kan se hele opslaget, der har godt 24 timer på bagen og i skrivende stund er delt over 5000 gange, her under:

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu