ANNONCE

Politiet raser over farlige cyklister

27. januar 2021 10:30 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der blev langet masser af bøder ud til cyklister, da Nordjyllands Politi onsdag morgen hold kontrol

I løbet af halvanden time røg 39 cyklister i bødefælden, da Nordjyllands Politi onsdag morgen udførte kontrol på Borgergade i det centrale Aalborg.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Med 32 forseelser, hvor en cyklist ikke holdt tilbage for rødt lys, er politiet ude med en kraftig løftet pegefinger om, at trafikreglerne også gælder, når man befinder sig på den tohjulede.

– Vores kontrol af cyklister handler om trafiksikkerhed. Det er farligt at køre over for rødt og uden lys på cyklen – og cyklister er udsatte, hvis der sker en ulykke, siger politikommissær Thomas Ottesen i pressemeddelelsen og uddyber:

– Hvis man kører over for rødt, og man i øvrigt heller ikke benytter lys eller lygter på sin cykel, så skaber man farlige situationer, hvor man ikke længere selv er herre over, hvad der kan ske i trafikken – og man sætter ikke bare sig selv, men også andre, for eksempel en bilist, i en uheldig situation.

En række cyklister blev også taget uden lys på cyklen på trods af vintermørket, hvilket politikommissæren også advarer imod.

– Hver ulykke er én for meget, men overholder vi færdselsreglerne, og færdes vi med respekt og omtanke for hinanden, så kan vi nedsætte risikoen for uheld betragteligt, siger Thomas Ottesen.

Politiet udførte kontrollen onsdag morgen mellem klokken 6.30 og 8.

Klik videre ovenfor og se 17 forseelser, der kan give en bøde på cykel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu