Politiet satte fartfælde op efter en fotovogn: Den kørte en stak bilister i

10. maj 2018 05:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det overrasker ikke politiet, at fælden klappede.

Politiet satte fartfælde op efter en fotovogn: Den kørte en stak bilister i
Efter fotovognen fulgte endnu en fartmåler. Genrefoto: Rene Lind Gammelmark.

En særlig opfindelse, der advarer bilister, hvis de er på vej mod en af politiets fotovogne, får bilisterne til at sænke farten for en ultrakort bemærkning. Det var konklusionen, da Rigspolitiets Nationale Færdselscenter undersøgte sagen, skriver DR Nyheder.

Opfindelsen kendes i Danmark under navne som Saphe og Ooono. De sælges som værktøjer, der kan lade dig som bilist slippe for og undgå fartbøder, og det kom an på en prøve i en særlig “fotofælde,” opstillet til lejligheden af Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

De såkaldte fartalarmer fungerer ved, at brugeren bliver advaret om, at vedkommende er på vej mod eksempelvis en fotovogn. Kører du for stærkt, får du på den måde muligheden for at slippe speederen. Men hvad sker der så, når du er kørt forbi det sted, du ved, din fart bliver målt?

– Vi har testet det. Vi prøvede at sætte et skjult hold med lasermåler et antal meter fra en fotovogn, efter at have set, at fotovognen var blevet registreret i fartalarmen. Resultatet var klart. Alle dem, der ikke var blevet blitzet ved fotofælden, blev taget med laseren, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til DR Nyheder.

Alternativ til fartalarmen

Hvis du som bilist er i tvivl om, hvorvidt du kører for stærkt, hvilket kan ske ved at man overser et vejskilt, har du i øvrigt andre muligheder end en fartalarm, der blandt andet advarer mod politiets fotovogne.

Et eksempel er applikationen Here Wego, der findes til Android og Ios-enheder. Med den installeret får du en kortjeneste med GPS-navigation, og programmet kan sættes til at bippe højlydt, hvis du overskrider den på vejen foran dig gældende hastighedsgrænse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu