ANNONCE

Hundredvis sigtet i aftes med smart manøvre

4. oktober 2020 11:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

I Ishøj og Padborg er hundredvis blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet lørdag aften.

Lørdag aften er flere end 350 personer blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i forbindelse med ulovligt bilræs flere steder i landet. I et industriområde i Ishøj er 216 personer blevet sigtet. I den målrettede aktion deltog færdselsfolk fra både Midt- og Vestsjællands Politi, Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

– Vi samarbejder om problemstillingen. Mange af de her personer kører rundt mellem kredsene, og så når politiet når frem, så rykker de videre til en anden kreds, fortæller vagtchef Henrik Jørgensen fra Midt- og Vestsjællands Politi natten til søndag.

Ifølge lokalmediet SN.dk lykkedes det politiet at sigte så mange personer, fordi der blev spærret af i begge ender af banen – så ingen af bilerne kunne reelt køre fra stedet uden først at tale med ordensmagten, der havde bødeblokken med.

Ingen blev sigtet for reelt at have kørt ræs.

Gentagelser

Også Syd- og Sønderjyllands Politi har haft problemer med ulovligt bilræs lørdag aften. Det fortæller vagtchef Henrik Sønderskov. På Europavej i Padborg er 140 personer således blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

– Der var flere end 100 køretøjer og i hvert fald 200 personer samlet, siger Henrik Sønderskov.

Forsamlingsforbuddet betyder, at det er forbudt at samles flere end 50 personer ad gangen både indendørs og udendørs. Bøden for at overtræde det midlertidige forbud er fastsat til 2500 kroner i førstegangstilfælde.

Det er ikke første gang i løbet af denne weekend, at politiet må rykke ud til ulovligt bilræs. Fredag aften blev 180 personer sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i forbindelse med et større biltræf i Roskilde. Her var omkring 200 biler samlet på en parkeringsplads i et industriområde for at køre ræs.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu