Politiet skød og dræbte 20-årig mand med Downs med 25 skud

19. oktober 2018 22:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der blev affyret 25 skud mod den 20-årige Eric Torell, da svensk politi skød og dræbte ham i august.

Politiet skød og dræbte 20-årig mand med Downs med 25 skud
- Den person, der blev skudt, havde Downs syndrom og var autistisk, siger Martin Tidén, der er anklager ved den særlige anklagemyndighed, til programmet Ekot i Sveriges Radio. Arkivfoto: Scanpix.

Natten til den 2. august 2018 skød og dræbte tre svenske politibetjente 20-årige Eric Torell.

Den 20-årige led af Downs syndrom og var autist. Politiet skød ham, fordi han bar en pistollignende genstand. Det viste sig at være en legetøjspistol.

Nu viser detaljer i sagen, som den svenske avis Expressen har fået indsigt i, at politiet affyrede 25 skud mod den 20-årige. Skuddene blev affyret mens Eric Torell vendte ryggen til.

Den 20-åriges mor, Katarina Söderberg, har udtalt sig til avisen. Hun er ganske enkelt chokeret over politiets reaktion over for hendes nu afdøde søn:

– Hvordan kan de behøve at skyde 25 gange? Og så hævder de, de handlede i nødværge, de her tre betjente. Men hvordan kan det være i nødværge, når man skyder nogen i ryggen? Du kan ikke være truet af nogen, der vender ryggen til, siger Katarina Söderberg til Expressen.

Betjentene kunne fortsætte deres arbejde

De tre betjente, der skød og dræbte den handicappede mand, kunne i lang tid fortsætte deres normale politiarbejde.

Først efter en uge blev de taget ud af normal tjeneste, og overflyttet til arbejde internt i politiet. Expressen skriver, at to af politibetjentene var nyuddannede. Den ene havde kun været på gaden i en måned.

Den 20-årige Eric Torell havde et funktionsniveau som en 3-årig. Det eneste ord han kunne sige var ‘mor’, og han var omkring 150 centimeter høj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu