Politiet slår til i gigantisk aktion: 18 mænd anholdt

10. oktober 2017 21:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Omfangsrig sag - ransagninger pågår endnu.

Politiet slår til i gigantisk aktion: 18 mænd anholdt
Politiet har slået hårdt ned på 39 adresser tirsdag. ARKIVfoto: Scanpix

18 mænd er anholdt, 39 steder er ransaget, og cirka 12,5 millioner kroner er beslaglagt.

Det er det midlertidige resultat af en markant politiaktion tirsdag, der er foregået i blandt andet hovedstadsområdet, på Lolland, i Østjylland og i Tyskland, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Kort fortalt har politiets specifikke efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Øst i samarbejde med Københavns Politi og Rigspolitiet gennem længere tid efterforsket et organiseret kriminelt netværk med internationale relationer, der mistænkes for at stå bag omfattende IT- og økonomisk kriminalitet og på den måde have svindlet for svimlende 440 millioner kroner.

Skattesvindel

I pressemeddelelsen fremgår det altså, at 18 mænd er anholdt, og at der er forbindelser til udlandet i den omfangsrige sag. Flere fra netværket har pakistansk baggrund, og de mistænkes af politiet for gennem de seneste år systematisk at have begået omfattende moms- og skattesvig. Ved forknudrede og indviklede virksomhedskonstruktioner, mener politiet, det er lykkedes netværket at tilrane sig 440 millioner kroner.

Politiet skriver, at ransagningerne endnu er i fuld gang her tirsdag aften, men i en kort statusrapport fremgår det, at:

– Indtil videre er der anholdt 18 mænd i alderen 24-60 år, hvoraf de fem er udenlandske statsborgere.

– Indtil nu er der beslaglagt indeståender fra forskellig bankkonti til en værdi af cirka 11 millioner danske kroner samt 1,5 million danske kroner i kontanter. Endvidere er der beslaglagt otte luksus biler og et stort antal kostbare smykker.

– De anholdte er i forskelligt omfang sigtet for moms- og skattesvig af særlig grov karakter subsidiært hæleri for beløb fra 62 til 498 millioner danske kroner.

– Der onsdag vil blive holdt grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor fremstillingerne vil blive begæret afholdt for lukkede døre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu