11 personer anholdt efter storstilet aktion: Politiet har haft blikket rettet mod bestemt bydel i Aarhus

30. juni 2017 16:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Af de 11 personer er tre blevet fængslet. Resten er løsladt, men alle 11 er sigtede i sagen.

11 personer anholdt efter storstilet aktion: Politiet har haft blikket rettet mod bestemt bydel i Aarhus
Politiet slog til mod handlen med hash i Aarhus. Flere blev anholdt og sigtet. Arkivfoto: Scanpix.

Betjente fra Nordjyllands, Østjyllands, Midt- og Vestjyllands Politi samt betjente fra Særlig Efterforskning Vest var på fælles arbejde torsdag, da politiet slog til mod 17 adresser i henholdsvist Hjørring, Lønstrup, Silkeborg og Aarhus.

Newsbreak.dk har i forbindelse med aktionen talt med vicepolitiinspektør Morten Vegger fra Østjyllands Politi. Han fortæller, at efterforskningen har stået på i nogle måneder, og at den har været rettet mod organiseret narkohandel. Da politiet slog til, ramte man ned i det, der ligner et samarbejde, der udspringer af Aarhus V og trækker tråde til blandt andet Nordjylland og Midt- og Vestjylland.

“Aktionen skete som led i en længerevarende efterforskning mod et kriminelt netværk, med relationer til flere bandegrupperinger, der står bag organiseret narkohandel, ” skriver politiet i pressemeddelelsen.

11 personer anholdt da politiet slog til

I alt 11 personer blev anholdt i forbindelse med aktionen, hvor der blev fundet både hash og kontanter.

– Blandt de anholdte er der både kendte bandemedlemmer og personer med relation til bandemiljøet. Fælles for dem alle er, at de indgår i et kriminelt netværk i det vestlige Aarhus, hvor de tjener penge ved at distribuere store mængder hash, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger i pressemeddelelsen.

Til Newsbreak.dk fortæller Morten Vegger, at der blandt de anholdte er personer med tilknytning til grupperne Loyal to Familia, Brabrand-grupperingen samt Black Army.

– Ud af de 11 anholdte er der realtioner ind i de tre grupperinger, fortæller Morten Vegger.

Da politiet slog til i aktionen, fandt man – foruden de 11 anholdte – også hash og kontanter. Mængden af hash og beløbsstørrelser på de penge, der blev fundet, er ikke noget, Morten Vegger vil gå nærmere ind i.

Han vil dog gerne fortælle, at der blev fundet kilovis af hash i forbindelse med aktionen, og at sigtelsen er baseret på handel med “et større kvantum hash.”

Alle anholdte er sigtet

I pressemeddelelsen kan man netop læse, at alle de anholdte er sigtet for handel med narkotika. De otte af dem er blevet løsladt igen (de er 23-28 år gamle), efter at være blevet afhørt af politiet. De er fortsat sigtet i sagen, hvilket de resterende tre personer også er.

Det virker til at være de tre, politiet have størst interesse i at få kontakt til. Der er tale om tre mænd på henholdsvis 27, 37 og 49 år. De blev fredag formiddag fængslet efter et grundlovsforhør, der blev afholdt for lukkede døre.

Registreringer

To af de tre blev varetægtsfængslet i fire uger, mens den sidste er varetægtsfængslet i to uger.

– Der er ingen af de tre fængslede, der er registrerede bandemedlemmer, men de har alle en relation til bandegrupperingerne. Det er de tre personer, efterforskningen primært har koncentreret sig omkring, da de har haft en ledende rolle i netværket, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger i pressemeddelelsen.

Til Newsbreak.dk forklarer han, at det er op til den enkelte politikreds at registrere personer som bandemedlemmer. Med andre ord kan de tre personer, der er fængslet, godt være medlemmer af en eller flere forskellige bander – uden politiets vidende.

– Vi ved ikke alt, og vi har ikke haft dokumenation for at regirestrere den som bandemedlemmer, siger Morten Vegger.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu