Politiet søgte efter spor: Det fandt de ud af om Louise-drabet

6. december 2018 14:33 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Politiet søgte onsdag efter spor i sagen om det såkaldte Louise-drab, mordet på Louise Borglit i 2016.

Københavns Vestegns Politi var onsdag ude at søge efter spor i den to år gamle drabssag, hvor den dengang 32-årige Louise Borglit blev fundet dræbt i Elverparken i Herlev.

– Det er en række spor vi tidligere har set på, som vi nu vender igen. Det skal tages helt bogstaveligt, at vi fortsat efterforsker dette bestialske drab og derfor opfordrer vi fortsat også vidner til at kontakte os, hvis man ligger inde med viden, man ikke tidligere har delt med politiet, sagde politikommissær Ole Nielsen i en pressemeddelelse onsdag om den nye eftersøgning.

I alt otte politihunde blev brugt i forbindelse med søgningen. Men eftersøgningen førte ikke meget med sig, siger Ole Nielsen til Ritzau:

– Vi har ikke fundet noget nyt, siger politikommissæren til Ritzau.

Tidligere på året nedsatte Københavns Vestegns Politi en gruppe af erfarne politifolk, der skulle se på sagen med friske øjne. Det er, hvad politiet i fagsprog, kalder  peer review. Og det er altså på baggrund af den arbejdsgruppe, at politiet nu igen efterforsker sagen sammenholdt med den tidligere efterforskning.

– Det er en række spor vi tidligere har set på, som vi nu vender igen. Det skal tages helt bogstaveligt, at vi fortsat efterforsker dette bestialske drab og derfor opfordrer vi fortsat også vidner til at kontakte os, hvis man ligger inde med viden, man ikke tidligere har delt med politiet, siger Ole Nielsen i pressemeddelelsen.

I dag efterforsker politiet et område, der ligger øst for gerningsstedet. Der bliver brugt otte politihunde i forbindelse med eftersøgningen.

Fakta

Mordet på Louise Borglit

– Louise Borglit var 32 år gammel og gravid i ottende måned, da hun blev dræbt 4. november 2016.

– Louise blev fundet af forbipasserende, og der blev ringet 112 19.14.

– Hun blev erklæret død 13.36 og døde af forblødning som følge af adskillige stiklæsioner. Politiet ved den dag i dag ikke præcist, hvad Louise blev dræbt af.

– Hun blev dræbt der, hun blev fundet.

– Politiet har undersøgt 46 knive i forbindelse med sagen. Drabsvåbnet er ikke fundet.

– Politiet har afhørt over 700 personer i forbindelse med sagen. Politiet leder stadig efter vidner, der kan hjælpe med at få sagen opklaret.

Kilde: TV2 Lorry.

Vidner skal ringe til politiet

Den mand, der blev set nær gerningsstedet kort tid efter, at Louise Borglit blev dræbt, har aldrig selv henvendt sig til politiet. Han har ellers været efterlyst siden 5. november 2017, uden resultater.

– Efterlysningen har givet rigtig mange forskellige bud på, hvem denne person kan være, men det er desværre ikke lykkedes for politiet at identificere ham, og vi har endnu ikke talt med ham, har Ole Nielsen sagt til TV2 Lorry.

Manden og knivene er ikke det eneste, der har været efterlyst i forbindelse med drabet på Louise Borglit..

Hvad er motivet?

Kriminalsager bliver opklaret ved, at politiet besvarer spørgsmål, der er centrale for efterforskningen. Når det kommer til drabssager, er det relevant at stille spørgsmålet, hvorfor. Hvorfor blev Louise Borglit myrdet? Hos politiet er man ganske sikker på, at det spørgsmål er blandt årsagerne til, at Louises morder stadig er på fri fod.

– En væsentlig udfordring har været den, at politiet ikke med sikkerhed har kunnet afdække motivet. Vi ved derfor ikke, hvorfor hun blev udsat for denne modbydelige forbrydelse. Det billede, som politiet har tegnet af Louise og hendes liv, har ikke givet anledning til at tro, at nogen ville udsætte hende for et så modbydeligt overgreb. Gerningsstedet indeholdte meget få spor, og der var ingen vidner til drabet, fortæller Ole Nielsen.

Familien kommer ikke videre

Fordi sagen ikke er lukket, sidder der også pårørende, der fortsat har svært ved at komme videre i livet. Newsbreak.dk forsøgte tilbage i 2017  at komme i kontakt med Susanne Borglit. Hun har tidligere udtalt sig til andre medier om sagen, og sidst i oktober 2017, talte hun med TV2 Lorry.

– Det er svært at komme videre, når der ikke er en opklaring, og når man ikke aner, hvorfor det her skulle ske, og hvorfor lige hende, siger Susanne Borglit til TV2 Lorry. Til Ekstra Bladet har hun gjort det klart, at det stadig er svært at forholde sig til sagen, fordi familien aldrig får ro. Fordi Louises morder er på fri fod.

Fakta

Manden med det tynde ansigt

Politiet har siden dagen efter, Louise Borglit blev fundet myrdet, efterlyst en mand, der den dag i dag ikke har henvendt sig til – eller er blevet fundet af – politiet.

Manden har følgende signalement:

– 28-30 år gammel
– 180 centimeter høj
– Tynd – nærmest spinkel af bygning – og “gylden” i huden
– Tyndt aflangt og markeret ansigt
– Iført sort jakke med hætte som var trukket op
– Han var også iført en form for træningstrøje.
– Han var iført mørke bukser.
– Han gik med mørk kasket eller hue under hætten.

Kilde: TV2 Lorry. 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu