Politiet søger private optagelser fra Hedegaard-attentat

6. februar 2013 14:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet søger private optagelser fra Hedegaard-attentat
Billede mangler

Selv om politiet har modtaget adskillige henvendelser efter gårsdagens drabsforsøg på islamkritikeren Lars Hedegaard, opfordrer efterforskningslederen, Jørgen Skov, til, at flere melder sig på banen. Særligt de københavnere, der skulle have videooptagelser, hvor gerningsmanden kunne optræde, er interessante for politiet.

 

– Vi fortsætter efterforskningen, og vi har fået rigtig mange gode henvendelser, som vi også arbejder videre med. Vi er meget interesseret i at tale med borgere, der søndag 3. februar og mandag 4. februar har været i området Pelargonievej, Azaleavej i tidsrummet mellem klokken 9.00 til 12.00. Vi vil derudover meget gerne i kontakt med borgere fra området, der har videoovervågning, hvorpå der kan være optagelser af gerningsmanden, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af efterforskningen i Københavns Politi.

Hvad de mange henvendelser går ud på, ønsker politiet dog ikke at uddybe, men fortæller, at der endnu ikke har været nogle, efterforskerne har kunnet »rykke på«.

Københavns Politi er særligt interesseret i en paryk, en rød jakke og muligvis et posthorn, som gerningsmanden formentlig har kastet fra sig under sin flugt.

Gerningsmanden er omkring 25 år og beskrives som 175-180 centimeter høj, almindelig af bygning og med et mellemøstligt eller sydeuropæisk udseende. Han har meget mørkt hår, der er halvlangt og let krøllet. Han talte dansk uden accent.

En af politiets teorier er, at mordforsøget skulle være politisk motiveret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu