Politiet søger vidner til Frederiksberg-skyderi

21. februar 2013 11:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet søger vidner til Frederiksberg-skyderi
Billede mangler

Københavnere, der har været tæt på gerningsstedet eller har set noget efter onsdag aftens skudepisode i en baggård ved Finsensvej på Frederiksberg, bliver opfordret af politiet til at henvende sig i sagen.

 

»Vi må sige, at vi mangler et motiv til skyderiet. Vi har nogle forskellige motiver, vi tænker ind i det, og et af dem er, at det kan være banderelateret. Vi mangler derfor også viden om, hvor gerningsmanden er blevet af, og hvor han har været inden. Så vi vil meget gerne have så meget hjælp som muligt til at få opklaret sagen hurtigst muligt,« siger efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

Den 27-årige, der blev ramt af skud i brystet, mens han sad i sin bil på en parkeringsplads, havde kort forinden forladt sin arbejdsplads. Han blev efterfølgende hastet til Rigshospitalets traumecenter, og ifølge politiet er hans tilstand stadig alvorlig kritisk.

Gerningsmanden beskrives som 20-25 år gammel, omkring 165 centimeter høj og mørk i huden. Under skyderiet havde han en sort, hoftelang vinterjakke på, sorte joggingbukser og en sort hue, og han havde desuden en hvid/blå plastikpose med.

Da han havde skudt offeret, forsvandt han angiveligt ad Finsensvej i retning mod Vanløse.

Politiet har kendskab til den 27-årige, som dog ikke beskrives som bandemedlem.

»Han er ikke voldsomt kendt af politiet. Han bor i Værebro og kan i den forbindelse også have haft relationer til Værebro-grupperingen. Det er vi ved at undersøge, men inden det har vi lidt svært ved at melde ud med sikkerhed, om skyderiet har nogen relation til de hændelser, der har været det seneste stykke tid,« siger Lau Thygesen med henvisning til de skudepisoder og knivstikkeriet, der har hærget området i og omkring København jævnligt siden nytår.

Selv om politiet nu beder om hjælp fra offentligheden, har efterforskerne fortsat spor at gå efter.

»Vi har sikret nogle effekter, som vi undersøger nærmere. Men det tager noget tid, før vi ved, om de er efterladt af gerningsmanden,« forklarer Lau Thygesen.

Onsdagens skyderi var det seneste af en række episoder. Inden for de seneste dage er der på tre forskellige steder blevet trykket på aftrækkeren.

Mandag blev en 19-årig ramt af en kugle i Skovlunde, da en maskeret mand sendte flere skud af sted. Han blev ramt i låret, mens også jakken blev snittet.

Tirsdag eftermiddag var en yngre mand målet, da et eller to skydevåben blev affyret fra en bil ved et lille center i Høje Gladsaxe nord for København. Manden blev dog ikke ramt. I stedet gik det ud over et pizzeria og en kiosk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu