Politiet spærrer rockerborg efter bandeopgør

2. februar 2016 20:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet vil ikke tolere, at bandemedlemmer skyder på hinanden. Derfor har det - med "rockerloven" i hånden - afspærret gruppen Gremiums klubhus i Haslev, der natten mellem mandag og tirsdag blev skudt på.

Ved midnat mellem mandag og tirsdag blev der affyret skud mod rockerklubben Gremiums klubhus i Haslev, og politiet mener, at det skyldes en igangværende konflikt med banden Brothers, der primært opererer ud fra Mjølnerparken på Nørrebro.

Klokken 19 tirsdag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgt – med den såkaldte “rockerlov” i hånden – at effektuere et opholdsforbud i og omkring klubhuset på Finlandsgade i Haslev. Det oplyser politiinspektør Kim Kliver til Newsbreak.dk.

– Vi vil ikke affinde os med, at de her grupper bringer folks liv i fare. Det er et område, hvor folk bevæger sig, og der ligger en uddannelsesinstitution og flere virksomheder, siger han til Newsbreak.dk om forbuddet, der gælder 14 dage frem.

En igangværende bandekonflikt

Ifølge politiets research og efterforskning, er der ingen tvivl om, at skudepisoden, hvor 16 skud blev affyret mod klubhuset, er en del af en igangværende konflikt mellem de to bander.

– Vi spekulerer ikke i, hvad årsagen til konflikten er, men vi mener, episoden er en udløber af denne, oplyser Kim Kliver.

Hvor rockerklubben Gremium indtil nu er et relativt ubeskrevet blad i dansk sammenhæng, så er det ikke første gang, Brothers er indblandet i en bandekonflikt. En meget omtalt konflikt med grupperingen La Raza endte dog, da dde to grupper gav håndslag på våbenhvile. En våbenhvile er også, hvad politiet håber, vil blive resultatet af denne afspærring af klubhuset.

Der kan dog spekuleres i, hvor stor en effekt afspærringen har. Ifølge Ekstra Bladet, der har talt med et medlem af Gremium-klubben, så bruger de såmænd slet ikke klubhuset i Haslev længere. De vil flytte til København.

Kortsigtet løsning

Tirsdag blev der også affyret skud mod et lejlighedskompleks i Måløv. På spørgsmålet om, hvor vidt de to episoder er forbundet, lyder det kryptiske svar fra Kim Kliver til Newsbreak.dk:

– Det er vi meget opmærksomme på.

Det kryptiske svar bliver dog noget mindre dekrypteret, når man spørger Gremium, som eb.dk har gjort det.

– Dem, der har gjort det, er både dårlige til at skyde, og de har dårlig info. Det er rigtigt, at der tidligere har boet en af vores i den opgang. Men han er for længst flyttet. Og desuden sidder han i fængsel for tiden. Den slags burde de jo vide, siger talsmanden for rockerklubben til avisen.

Startet i Tyskland

Gremium er en relativt ny størrelse i Danmark, og afdelingen i Haslev er den foreløbig eneste her i landet. Det er såmænd ikke en fuldgyldig afdeling af motorcykelklubben, der stammer fra Tyskland. Den er udnævnt som et såkaldt “prospect chapter” – altså en prøveafdeling.

I hjemlandet Tyskland er Gremium dog ikke ukendt. Den er ifølge egen hjemmeside Tysklands største motorcykelklub og stiftet i 1972 i byen Mannheim.

Der er afdelinger over hele verden – sågar i Thailand – og i Danmark åbnede klubben afdelingen i Haslev med en stor velkomstfest.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu