Politiet står alene med tv-kritik

7. juni 2012 17:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet står alene med tv-kritik
Billede mangler

Det er godt og dramatisk fjernsyn, når tv-seerne kan følge en arbejdsdag på politistationen, på skadestuen eller i ambulancen.
Men i modsætning til politiet, er det ikke alle de medvirkende faggrupper, der føler sig hængt ud i programmerne, som tilfældet er det for Midt- og Vestsjællands politi.
Her har flere betjente fortrudt, at de har deltaget i programmerne, hvor en betjent blandt andet blev kendt som “Sheriffen fra Roskilde”
Hverken Sygeplejerådet, Yngre Læger eller Falck har fået henvendelser fra medlemmer eller ansatte, der har haft negative sideeffekter af at deltage i reality tv-programmer.
Men det giver god mening, forklarer kommunikations- og image rådgiver, Henrik Byager, til Newspaq.
– De øvrige faggrupper som paramedicinere, sygeplejersker og ambulanceførere fremstilles som helte, der udfører et dramatisk, virkningsfuldt og vigtigt job, siger han.
Politiets arbejdsdag er noget anderledes end programmer som Alarm 112 – Skadestuen, hvor hovedpersonerne redder folk med hjertestop og lapper børn sammen efter mindre uheld.
– Politiet optræder jo indimellem i nogle situationer, hvor der ikke er enighed om sagen. Der er ofte konflikter, og derfor fremstilles de anderledes, siger Henrik Byager, der i øvrigt ikke er enige i, at politiet fremstilles på en dårlig måde.
Han er noget forundret over, at politiet først har sagt ja, og derefter ikke er tilfredse med at blive filmet i deres job.
– Det virker noget ubehjælpsomt. Man kan ikke først sige ja til at komme i fjernsynet og efterfølgende klage over, at de viser, hvad man laver, uden man har gjort sig en tanke om, hvordan man bliver fremstillet, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu