ANNONCE

Politiet stormede forkert lejlighed

14. februar 2021 08:03 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

En kvinde og hendes søn fik et chok, da politiet sparkede døren ind til deres lejlighed i Gentofte

Politiet slog til mod flere adresser på Sjælland i sidste weekend under en omfattende terroraktion.

Siden er i alt 14 personer blevet varetægtsfængslet i sagen.

En af ransagningerne fandt sted i Gentofte, og her gik noget galt. Politiet hamrede døren ind til den forkerte lejlighed.

Det skriver TV2, som har talt med lejlighedens beboer.

Beboeren og hendes søn blev vækket af et brag natten til søndag og havde efter eget udsagn ingen idé om, hvad der foregik.

Kampklædt politi rykkede ind i lejligheden og sigtede ifølge kvinden på hendes søn med en maskinpistol og beordrede ham til at lægge sig ned på maven. Efter kort tid opdagede betjentene dog, at de var gået forkert.

Det egentlige mål for aktionen var en lejlighed på den næste etage.

Ifølge TV2’s oplysninger har en af de 14 sigtede i sagen adresse i opgangen i Gentofte. Mediet skriver, at der er tale om en syrisk flygtning, som har haft opholdstilladelse i Danmark siden midten af 2010’erne.

Flere personer anholdt

De sigtede i terrorsagen kan deles op i tre grupper. Syv personer er anholdt i Danmark og sigtet for at have planlagt terrorangreb – eller for medvirken hertil – i Danmark eller Tyskland.

Yderligere seks personer er anholdt i Danmark og er sigtet for forhold, som politiet ikke har ønsket at løfte sløret for.

Endelig er én person anholdt og fængslet i Tyskland.

Den syriske mand fra Gentofte hører ifølge TV2 til i gruppen af de seks mistænkte, som blev varetægtsfængslet natten til fredag.

Det er dermed uvist, hvad han er sigtet for.

Fakta

Straffelovens paragraf 114: Terrorparagraf

* Terrorparagraffen, straffelovens paragraf 114, fastslår, at handlinger såsom drab, drabsforsøg, vold, alvorlig brandstiftelse og frihedsberøvelse skal regnes som terrorisme, blandt andet hvis det er hensigten at skræmme en befolkning i alvorlig grad.

* Man kan også straffes, hvis man “uretmæssigt tvinger danske eller udenlandske offentlige myndigheder eller en international organisation til at foretage eller undlade at foretage en handling eller at destabilisere eller ødelægge et lands eller en international organisations grundlæggende, politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer.”

* Strafferammen er helt op til livstid.

* Derudover kan man via paragraf 114 b også anklages for terror, hvis man direkte eller indirekte yder økonomisk støtte til en person, en gruppe eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå handlinger, der er omfattet af terrorparagraffen.

* Det kan straffes med fængsel i ti år.

Kilde: Straffeloven.

Sagen fik første gang offentlighedens bevågenhed, da to adresser i Holbæk blev ransaget under en langvarig aktion sidste weekend.

Politiet mener, at der er tale om terrorplaner med et islamistisk motiv.

Ved et pressemøde fredag fortalte operativ chef Flemming Drejer fra Politiets Efterretningstjeneste, at man ved ransagningerne i sagen har fundet komponenter, der kan bruges til fremstilling af bomber.

Desuden har politiet fundet flere våben og et Islamisk Stat-flag.

Se billeder fra politiets aktion i forbindelse med terrorsagen i galleriet ovenfor artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu