ANNONCE

Politiet stormer ind og stopper politisk møde

13. marts 2021 21:24 | Af: Ritzau Fokus

Flere fremtrædende Putin-kritikere er blandt de anholdte ved et møde for oppositionspolitikere i Moskva

Politiet stormer ind og stopper politisk møde
Flere politibusser holder udenfor det hotel i Moskva, hvor oppositionspolitikere lørdag var samlet til konference. Men efter halvanden time trængte politiet ind og anholdt de fleste af deltagerne. Foto: Hannah Wagner/Scanpix

Politi i Moskva har lørdag afbrudt et møde for oppositionspolitikere og anholdt omkring 200 mennesker. Det er stort set alle deltagerne.

Det oplyser Ruslands indenrigsministerium.

Mødet skulle have været en lejlighed for politikere fra oppositionen til at lære hinanden at kende forud for det parlamentsvalg, der efter planen skal finde sted om et halvt år.

Oppositionen håber at kunne samle opbakning nok til at vælte præsident Vladimir Putin. Ved mødet skulle de have talt om en fælles indsats for at bryde det magtmonopol, Putin og hans parti, Forenede Rusland, har.

Afbrudt efter halvanden time

Politikerne skulle have været samlet både lørdag og søndag til konference i organisationen Forenede Demokrater. Men mødet blev afbrudt efter halvanden time, da politiet trængte ind og anholdt de fleste.

En række fremtrædende personer er blandt de anholdte, herunder Ilja Jasjin, som er en af Moskvas ledende kommunalpolitikere, og Vladimir Kara-Murza, der er en af Ruslands mest kendte Putin-kritikere. Han har overlevet to giftangreb.

Også den tidligere borgmester i Jekaterinburg, Jevgenij Rojsman, og et medlem af byrådet i Moskva, Julija Galjamina, er blandt de anholdte.

Flere journalister, der var til stede for at dække konferencen, blev midlertidigt tilbageholdt på det hotel, hvor mødet blev holdt.

Nogle af de anholdte har oplyst, at politiet vil sigte dem for at samarbejde med en uønsket organisation.

Politiet meddelte oprindeligt, at mødet involverede en organisation, der er “uønsket i Rusland”.

Skiftende forklaringer

Uafhængige russiske medier påpeger, at Forenede Demokrater ikke er forbudt i Rusland.

Senere lød det fra politiet, at mødet var blevet lukket på grund af brud på coronareglerne.

– Magthaverne er bange for enhver form for konkurrence ved valget. Derfor truer de deres modstandere, skriver medarbejdere til den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj på beskedtjenesten Telegram.

Meningsmålinger viser lige nu, at oppositionen faktisk har en chance mod Putin ved valget i efteråret. Forenede Rusland står til blot 27 procents opbakning.

Politiske iagttagere siger, at det kan ændre sig, når valgkampen går i gang.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu