Politiet tilfreds med hurtig ekspedition i joint-aktion

1. marts 2013 14:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet tilfreds med hurtig ekspedition i joint-aktion
Billede mangler

»Jeg ville ryste og bæve, hvis det var mig, der sad og producerede joints«.

 

Sådan lyder det fredag fra politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi, der er svært godt tilfreds med resultaterne af en aktion mod producenter af joints, som torsdag førte til fremstilling af 21 personer i grundlovsforhør.

Heraf blev 15 varetægtsfængslet frem til 20. marts, mens dommeren afsagde straksdomme mod tre personer.

»Når der falder en straksdom, er det udtryk for, at dommeren finder, at sagen er tilstrækkeligt belyst, og at der kan træffes en afgørelse straks. Det er vi naturligvis godt tilfredse med,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

»Det betyder også, at vi sparer systemet for en masse tid- og ressourcekrævende sagsbehandling. Det er en ren win-win sag, når der sker hurtig ekspedition af sagerne,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

De tre straksdomme sender to personer bag tremmer et halvt år, mens en tredje person skal fem måneder i fængsel.

De 21 personer, som blev fremstillet i byretten, er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191, som omhandler handel med euforiserende stoffer. Sigtelserne om produktion af joints spænder fra to kilo hash og helt op til sager med 175 kilo hash.

Politiet kom på sporet af jointproducenterne ved at følge en 32-årig mand, der leverede tomme jointrør, papir og andre remedier til sine kunder.

»Vi fulgte ham tæt gennem tre måneder og kunne se hvilke lejligheder, han forsynede med remedier til at lave joints. Efterfølgende slog vi til mod de 31 adresser i Københavnsområdet,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

»Det har typisk været produktionssteder, hvor der sidder tre-fire personer sammen og producerer joints. Der er mange, der har det som nebengesjæft, mens de eksempelvis er på kontanthjælp. De laver måske nogle hundrede joints om dagen og tjener fem-seks kroner per styk,« siger Steffen Thanning Steffensen.

Det viste sig også, at cirka halvdelen af de anholdte var på en form for offentlig forsørgelse.

»Sagen her sender et signal til alle producenter af joints om, at politiet kommer og banker på deres dør en dag, og så ender de altså i spjældet,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

Københavns Politi beslaglagde en stor mængde kontanter under aktionen onsdag. Beløbet er gjort op til 2,6 millioner kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu