Politiet er trukket i redningsvestene

30. maj 2016 06:12 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nyt fartøj skaber tryghed i Københavns Havn.

Politiet er trukket i redningsvestene
Politiets nye våben for at holde Københavns Havn sikker. Foto: Københavns Politi.

Sol og varme betyder livlig aktivitet i indre by. Københavns Kommunes fokus på at gøre havnen til en integreret del af byen, kan nu mærkes i Københavns Havn.

År efter år er trafikken på vandet blevet øget og det fik sidste år Københavns Politi og Marinehjemmeværnet til at indgå et samarbejde om værnets nye indsatsfartøj – et sort, 10,5 meter langt fartøj med hurtig acceleration, stormanøvredygtighed og blåt blink på taget.

Fartøjet har base på Holmen, og er som skabt til opgaverne for Københavns Politi. Det har allerede været på vandet flere gange i år, og samarbejdet har været fortrinligt, siger vicepolitiinspektør og leder af vagtcentralen Steen Harpsøe.

– Det er vores vagtchef, der beslutter, om og hvornår fartøjet skal på vandet. Det indgår på samme måde i vores beredskab som vores patruljebiler. Marinehjemmeværnet yder en stor hjælp og har et højt beredskab, så vi kan ofte være på vandet med ganske kort varsel, siger Steen Harpsøe, og fortsætter:

– Vores opgave er – ligesom på land – at sørge for, at Københavns Havn er behagelig og tryg at være i for alle borgere. Det kan være måske være fristende for nogle, at drikke et par øl i solen og derefter sejle rundt og nyde livet og byen fra vandsiden. Men ligesom på land, skal man også til vands overholde gældende regler vedrørende spiritus, certifikat til visse bådtyper, sikkerhedsudstyr og lignende.

Ingen jetski

Vi håndhæver også forbuddet mod jetski i havnen. Vi har været på vandet i år, og det var ikke alle, som var bekendt med de gældende regler. Nogle forhold kan vi klare med advarsel og vejledning, men andre forhold udløser en bøde, som forhåbentlig også har en forebyggende effekt henover sommeren, siger Steen Harpsøe.

Normalbesætningen om bord vil være en MIF-fartøjsfører (MIF: Marinehjemmeværnets Indsatsfartøjer), en assisterende navigatør fra Marinehjemmeværnet og to politifolk. Fartøjet vil udover politiopgaverne også være en effektivplatform, når toldere fra Skat skal patruljere i københavnsområdet, og det vil desuden indgå i sørednings- og havmiljøberedskabet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu