ANNONCE

Politiet uddelte én bøde i minuttet i effektiv razzia

15. december 2018 13:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det blev dyrt for de personer, der havde glemt reglerne.

Det koster 700 kroner at blive taget for at køre på cykel uden lygter, når det altså er et krav, at de skal være tændt. Det er det fra solnedgang til solopgang, og det var der rundt regnet én cyklist i minuttet, der havde glemt, da Midt- og Vestjyllands Politi havde gang i en cykellygterazzia ved Ikast-Brande Gymnasium en helt almindelig morgen.

Ikast Avis skriver, at der blev skrevet 14 bøder på 15 minutter, men for politiet var det nu ingen loppetjans at stå på gymnasiet og lange bøder ud. Faktisk ville de ønske, de kunne slippe.

– Cyklisterne er drønmørke. Det er rigtigt vigtigt, der er styr på det, især her om morgenen, hvor der er mange biler på vej til arbejde. Jeg ville jo ønske, jeg ikke skulle skrive nogle bøder – det er ikke sådan her, det skal være, siger Kenn Hjort Sørensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, til Aoib.dk.

Der er flere gode grunde til, at vi skal huske at have lys på vores cykler, og i sidste ende handler det om cyklisternes sikkerhed over alt andet.

– I trafikken er der konstant noget, der tiltrækker bilisternes opmærksomhed, så cyklister skal se at komme ind i kampen for at blive set. Og her er det dem med det største opmærksomhedsniveau, der vinder, sagde Harry Lahrmann, trafikforsker ved Aalborg Universitet, til Ritzau, da han engang udtalte sig om, hvorfor det er vigtigt for cyklister at være synlige i trafikken.

Du kan i galleriet til denne artikel se de vigtigste regler for lys på cyklen, så du slipper for en dum bøde … eller en livsfarlig ulykke.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu