ANNONCE

Politiet udsender advarsel: Tro ikke på det!

30. april 2021 22:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere politikredse deler fredag aften det samme råd

Politiet udsender advarsel: Tro ikke på det!
Flere politikredse advarer om svindlere, der ser ud til at ringe fra 66141448. Men det er snyd. Genrefoto.

Flere af landets politikredse advarer fredag aften om, at ukendte gerningsmænd igen og igen forsøger at snyde sagesløse borgere ved at udgive sig for at være fra netop politiet.

– Det er IKKE Fyns Politi der ringer, skriver Fyns Politi på Twitter.

– Igen i aften får vi en del anmeldelser fra borgere, som er blevet kontaktet af banditter, som udgiver sig at være politiet, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

– Vi har i dag og de foregående dage haft kriminelle der ringer til borgere og udgiver sig for at være ansat ved politiet og overtaler borgerne til at udlevere personlige oplysninger, koder med videre, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

Nummeret, der ser ud til at ringe de sagesløse borgere op, er 66 14 14 48, og det er også et af politiets telefonnumre, men det er altså ikke politiet der ringer.

Gerningsmændene får det til at se ud, som om det er politiet, der ringer, men er det svindlerne, man bliver ringet op af, vil det tydeligt fremgå, hvorfor det ikke er politiet, man taler med.

Det er sket før

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet svindelnummeret, og sidst i marts måned var det også 64 71 14 48, der var det telefonnummer, der blev brugt i forsøget på at narre folk.

Det samme svindelnummer gik også igen tilbage i 2020, og dengang fortalte vagtchef ved Fyns Politi, Henrik Krøjgaard TV2 Fyn, at svindlerne forsøger at lokke CPR-numre og NemID-oplysninger ud af borgere.

Målet er at indsamle oplysningerne med henblik på at gennemføre økonomisk kriminalitet, og fra flere af landets politikredse lyder advarslen altså den, at politiet aldrig under nogen omstændigheder ville bede borgere om at udlevere deres NemID.

Ring til politiet

Hvis man bliver ringet op af svindlerne, er rådet fra Nordjyllands Politi, at man ringer til sit lokale politi, det kan man blandt andet via 1 1 4, for at meddele, hvad man har oplevet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu