ANNONCE

Politiet: Ung mand skudt og dræbt ved en fejl

13. april 2021 07:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

"Jeg har lige skudt ham," lød det fra betjenten

Se billeder i galleriet over artiklen 

En 20-årig ung mand blev ved en fejl skudt af en politibetjent søndag. Skuddet kostede den unge mand livet, men det var slet ikke meningen at skyde ham. Det fortæller politiet i Brooklyn Center, ifølge BBC.

20-årige Daunte Wright blev søndag ramt af et skud, affyret af politibetjenten Kim Potter. BBC skriver, at politiet havde stoppet Daunte Wright for en færdselsforseelse. Der opstod tumult, og den unge mand forsøgte at sætte sig ind i sin bil.

Det var en fejl

Politiet i Brooklyn Center afholdt mandag en pressekonference, hvor man blandt andet afspillede et videoklip fra episoden søndag.

På optagelsen kan man høre en betjent sige “taser, taser, taser,” hvilket ifølge BBC er normal procedure for politiet, når de vil benytte sig af en strømpistol.

Daunte Wright kommer på optagelsen ind i sin bil, og da han kører fra stedet, kan man på optagelsen høre en betjent sige “jeg har lige skudt ham.”

Den unge mand forulykkede kort efter i bilen. Han var blevet ramt af et skud, og han døde på stedet.

– Det er min overbevisning, at betjenten ville bruge sin strømpistol men ramte ham (Daunte Wright, red.) med et enkelt skud, siger Tim Gannon, chef for politiet, på pressekonferencen.

Kim Potter, betjenten der angiveligt skød og dræbte den unge mand, er sendt på orlov, mens sagen undersøges.

Sagen undersøges

Drabet førte til voldsomme uroligheder og demonstrationer i Brooklyn Center, hvilket førte til at politiet har brugt både tåregas og gummikogler for at stoppe urolighederne.

Borgmester i Brooklyn Center Mike Elliot har opfordret til, at den kvindelige betjent bliver fyret.

Mike Elliot siger, at skudepisoden “ikke kunne være sket på et værre tidspunkt”.

For tiden er en retssag i gang i Minneapolis mod en nu tidligere politibetjent, Derek Chauvin, som er anklaget på drabet på den sorte amerikaner George Floyd i maj sidste år.

Præsident Joe Biden har opfordret til en “grundig undersøgelse” af Daunte Wrights død og bedt demonstranterne om at protestere fredeligt.

Se billeder i galleriet over artiklen 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu