Politiet vil bremse partnervold med sløv kniv

15. juni 2019 20:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Projektet er ikke kun blevet mødt med ros og glæde.

Politiet vil bremse partnervold med sløv kniv
De sløve knive skal gøre det sværere for en person at gøre skade på sin partner. Genrefoto: Scanpix.

Politiet i Nottinghamshire i England har taget en utraditionel metode i brug i forsøget på at mildne konsekvenserne af partnervold. BBC skriver, at politikredsen udskifter de skarpe knive i hjem, hvor der bor et par, hvor den ene part tæsker den anden, med sløve erstatninger.

Matt McFarlane er repræsentant for politiet, og han siger, at der er tale om et testforsøg, der er én del af politiets generelle strategi for at komme partnervold til livs.

Projektet er blevet mødt af kritik fra blandt andet en psykolog der, ifølge BBC, peger på, at knive ikke er det eneste, man kan overfalde folk med.

– Du kan blive overfaldet med både bøger og sakse. Hvad gør de med saksene? Alle har en saks liggende, siger psykolog Jessica Eaton til BBC. Hun var sikker på, at historien var en and, da hun hørte om det første gang.

Noget tyder dog på, at der er tale om den skinbarlige virkelighde, og Matt McFarlane mener, at kritikken af politiets forsøg er ubegrundet.

– Det er et meget lille forsøg, og forsøget vil altid være en del af andre ting, vi gør, for at beskytte ofre for partnervold, siger Matt McFarlane til BBC.

100 sløve knive

Den lokale politistyrke har indkøbt 100 knive, der er blevet tilbudt familier, der har været i kontakt med politiet, fordi den ene part slår på den anden part.

Nic Madge er pensioneret dommer, og han siger til BBC at forsøget kan redde liv.

– Voldelige overfald bliver ofte begået som følge af en pludselig indskydelse. Folk samler det første det bedste op og i et køkken er det ofte en spids køkkenkniv, siger Nic Madge til BBC.

Det er uvist, hvor mange af de sløve knive, politiet har uddelt. Ifølge Matt McFarlane skal forsøget evalueres ved årsskiftet. Til den tid skal man beslutte, om det har været en succes eller ej.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu