ANNONCE

Politiet vil se lygter: Sådan undgår du bøder

16. september 2019 11:23 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det er efterhånden lygtetændingstid, når man skal på arbejde eller i skole. Derfor kommer politiet nu med opfordring til danskerne.

Du har måske langt mærke til det – ellers har din underbevidsthed i hvert fald. Når du gør klar til dagens gøremål, så er morgenerne efterhånden mørkere og mørkere. Dagene bliver nemlig kortere og kortere – og de korte dage gør også, at danskerne skal til at være opmærksomme på noget helt nyt.

Det er nemlig sværere at se de bløde trafikanter i trafikken efterhånden som det bliver mørkere om morgenen.

Derfor har Østjyllands Politi også været ude at advare de mange trafikanter, der nyder at tage cyklen på arbejde eller i skole.

– Så find cykellygterne frem, når du cykler afsted både i de tidlige morgentimer og om eftermiddagen, når mørket trænger sig på. Og brug gerne reflekser, så du bliver set i trafikken, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Derfor er det ekstra vigtigt, at man har styr på reglerne for lys på cyklen – både for ens egen sikkerheds skyld, men også for at undgå en bøde.

Tal med børnene

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, har tidligere forklaret, at det er en god idé at tale med dine børn om vigtigheden af at køre med lys.

– Børn skal vide, at hvis de har glemt lygterne, eller batterierne er løbet tør, så skal de ikke cykle, for det er dødsensfarligt ikke at blive set i trafikken, siger han til Ritzau.

Klaus Bondam anbefaler også, at du og dine børn har et ekstra sæt lygter eller batterier med i tasken.

I galleriet ovenfor kan du se de vigtigste regler for cykellygter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu