ANNONCE

Politiet vil stoppe én ting med nyt forbud

11. august 2020 16:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forbuddet er gældende i nogle få timer.

Politiet vil stoppe én ting med nyt forbud
Forbuddet gør sig gældende den 14. august i et nøje afstemt antal timer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nordsjællands Politi har med et tidsbegrænset forbud sat en effektiv stopper for den årlige “Puttefest,” der traditionen tro skulle finde sted i Dyrehaven den 14. august.

Politiet skriver i en pressemeddelelse., at forbuddet gælder fredag fra klokken 14.00 til klokken 24.00. Formålet er at sikre, at der ingen fest bliver i år. Politiet skriver, at traditionen har gjort, at der år for år har været flere og flere deltagere til festen. Deltagerne er først og fremmest nye elever fra gymnasier nord for København, og man gætter på, at mellem 7000 og 8000 deltagere tog del i festen den 16. august 2019, da festen blev holdt sidst.

Risiko

Politiet har valgt at indføre forbuddet for at indgå, at der kommer noget, der ligner en gentagelse af de seneste års fest, denne gang midt i et udbrud af coronavirus covid-19.

– Jeg er sikker på, at også de unge mennesker ved, at det for tiden er uklogt at forsamle sig i større grupper på kryds og tværs, og derfor havde mange af dem sikkert ikke tænkt sig at møde op i Dyrehaven på fredag, opholdsforbud eller ej, siger politidirektør i Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, i pressemeddellesen. Han fortsætter:

– Vores vurdering baseret på tidligere års erfaringer er imidlertid, at skulle bare en mindre del af sidste års antal deltagere tage til fest i Dyrehaven i år, vil det skabe en for stor risiko for spredning af coronavirus, og derfor har vi fundet det nødvendigt med et tidsbegrænset opholdsforbud.

Med forbuddet på plads er det ulovligt at opholde sig et givent sted, i dette tilfælde store dele af Ulvedalene i Dyrehaven. Overtræder man forbuddet, står man til en bøde på 2500 kroner. Man må gerne gå gennem et område ramt af et opholdsforbud, men man må ikke tage ophold i det.

– Vi forventer egentlig, at de unges sunde fornuft helt af sig selv medfører, at de ikke dukker op til fest i det fri i Dyrehaven. Vi vil dog på dagen alligevel være til stede ved indgangene til Dyrehaven for at vejlede besøgende i alle aldre om, at der er opholdsforbud. Skulle nogen trods dette vælge at trodse opholdsforbuddet, er vi også til stede inde i selve Dyrehaven, og vi har naturligvis bødeblokken med – men en vellykket fredag aften i Dyrehaven er for vores vedkommende, hvis bødeblokken må blive i lommen, slutter Jens-Christian Bülow.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu