ANNONCE

Politiet vil undersøge sig selv i Joey-sag

7. august 2012 18:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet vil undersøge sig selv i Joey-sag
Billede mangler

Eftersøgningen af den forsvundne dansker Joey Ravn – som frygtes død i ødemarken i det nordligste Sverige – skal nu gås efter i sømmene.
En svensk undersøgelse skal slå fast, om den omfattende redningsindsats i det fjerne fjeldområde er fundet sted efter forskrifterne – og om samarbejdet med andre nordiske lande er gået, som det skulle, i den stærkt omtalte forsvindingssag.
Det sker, efter at svensk politi har høstet kritik for deres arbejde med eftersøgningen af teenageren Joey, som forsvandt sporløst i det tyndtbefolkede Norrbotten, da han besluttede at tage en tur alene til fjeldtoppen Allak den 25. juli.
Siden har sagen høstet stor opmærksomhed på begge sider af Øresund, og nu har Rigspolitistyrelsen – en forvaltningsenhed under det svenske justitsministerium – besluttet at kigge politiet efter i kortene.
– Vi vil granske politiets arbejde for at være sikre på, at vi har gennemført arbejdet korrekt og for at se, om der findes dele af eftersøgningsarbejdet, som vi kan udvikle, siger Karl Wallin fra Rigspolitistyrelsen.
– I den her granskning er det vigtigt at belyse, hvordan samarbejdet med andre nordiske lande har fungeret, tilføjer han.
Politimester Håkan Karlsson fra politiet i Norrbotten føler sig helt tryg ved, at deres eftersøgningsarbejde nu skal undersøges.
For de besidder stor rutine med fjeldredning og er gået metodisk til opgaven med at finde Joey, som de har gode forudsætninger for at løse, lyder det.
– Eftersom eftersøgningen har fået stor opmærksomhed i såvel svenske som danske medier, og der har været kritik af vores beslutning om at begrænse søgningen, hilser jeg en uafhængig granskning fra Rigspolitistyrelsen velkommen, siger han.
Politiet har indstillet den aktive eftersøgning, og de søger kun efter den danske friluftsmand, hvis man får tips og henvendelser, der kan lede dem på sporet.
Man har hidtil ikke fundet det mindste spor af den 19-årige Joey og har senest arbejdet ud fra en teori om, at han kan ligge under isen i en af de mange elve i området.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu