Politiet ydmyger seksuelt udnyttede børn i Indien

7. februar 2013 15:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet ydmyger seksuelt udnyttede børn i Indien
Billede mangler

INDIEN: En ny rapport fra Human Rights Watch konkluderer, at seksuelle overgreb på børn er »foruroligende almindelige« i de indiske hjem. Den 82 sider lange »Breaking the Silence: Child Abuse in India« fastslår, at myndighederne ikke formår at beskytte børnene mod sexovergreb, og de hjælper dårligt til med at få børnene i behandling. Det skriver BBC Asia.

 

»Børn, som tager mod til sig og klager over et seksuelt overgreb, bliver ofte afvist eller ignoreret af politiet, sundhedspersonalet og andre myndigheder,« siger Meenakshi Ganguly, Sydasiens direktør for Humans Rights Watch.

Og ofte er det værre end det. Rapporten fortæller, at mange børn bliver mishandlet endnu engang med traumatiserende lægeundersøgelser og senere af politiet og andre myndigheder, som også undlader at lytte til børnenes indberetning om overgreb.

I maj sidste år vedtog Indiens parlament en lov, som skulle beskytte børn mod seksuelle krænkelser. Det blev for første gang strafbart at forulempe et barn. Den nye rapport fra Human Rights Watch skriver dog, at regeringens bestræbelser på at løse problemet – herunder den nye lovgivning mod børnemisbrug – vil fejle, med mindre man reformerer retssystemet. Man skal sørge for at ændre den fremherskende holdning til problemet, især hvad angår politiet, sundhedspersonalet og retsvæsnets måde at behandle børnene på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu