ANNONCE

Politiets råd blev ikke fulgt og det blev dyrt

19. december 2020 21:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere personer blev sendt videre med en bøde.

Politiets råd blev ikke fulgt og det blev dyrt
Politiet havde bødeblokken fremme flere gange. Genrefoto: Elo Christoffersen.

Det er kun lovligt at affyre fyrværkeri i Danmark i nogle få dage hvert år. Alligevel har politiet gennem december haft travlt med at lange bøder ud til folk, der så stort på netop den del af fyrværkeriloven.

Fredag aften var Syd- og Sønderjyllands på arbejde i Aabenraa, og politikredsen skriver i en pressemeddelelse, at man igen mødte flere unge, der generede deres medborgere med fyrværkeri.

Klokken 22.00 var man forbi parkeringshusets øverste dæk på Skrænten, og her blev seks personer sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, 12 personer for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, en blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, en sigtet for loven om doping, og derudover blev en bil i øvrigt indkaldt til syn.

Her var der altså tale om en blandet landhandel, mens en episode klokken 22.30 kun handlede om fyrværkeri. To blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, og politiet beslaglagde i alt 184 kanonslag, tre bomberør, to store kanonslag, ni romerlys og 50 heksehyl.

Klokken 23.03 mødte politiet mere end 10 personer tæt forsamlet på Madevej, hvilket førte til tre sigtelser til de, der ikke nåede at stikke af. En ung mand ville ikke sige, hvem han var, hvor gammel han var, eller hvor han var fra, men politiet fandt dog frem til, at han var 18 år gammel og fra Aabenraa. En 16-årig ung mand blev i samme ombæring sigtet for “fornærmelig tiltale af polititjenestemand.”

Bøn til forældre

Som den 18. december blev til den 19. december blev der fortsat udstedt bøder, blandt andet for overtrædelse af våbenloven og ordensbekendtgørelsen, og politiet oplyser, at der ved 02.00-tiden var ro i området.

“De sigtede var unge mænd og en enkelt kvinde i alderen fra 16 år til 27 år –  typisk fra Sønderborg, Padborg, Tinglev, Skærbæk, Rødekro og Aabenraa området,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

Historien vidner om, at en tidligere opfordring fra politiet ikke har båret frugt med sig.

Den 7. december opfordrede politiet i en pressemeddelelse forældre til unge i blandt andet Aabenraa til at tage en snak med børnene om, hvordan man opfører sig, og hvad man må og ikke må med fyrværkeri.

– Politiet ser alvorligt på situationen. Og vi opfordrer kraftigt alle forældre til, at de indskærper over for deres børn og unge, at ulovligt fyrværkeri dels er farligt, dels kan betyde en plet på straffeattesten, som kan koste drømmejobbet, sagde Chr. Østergård, vicepolitiinspektør fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed, i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu