Politifolk fortryder afslørende TV

4. juni 2012 18:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politifolk fortryder afslørende TV
Billede mangler

Det skader mere end det gavner.
Det mener fællestillidsmanden Mogens Heggelund for politiforeningen i Midt- og Vestsjælland om politifolk der medvirker i reality-serier. Det sker efter flere politifolk fra Roskilde omegnen har fortrudt deres medvirken i blandt andet reality-serien “Politistationen”.
– Måske er der mange, som synes, det er fedt at være på og at være kendis-betjent, men de bliver samtidig sat i bås mange år frem, fortæller Martin Frants Rasmussen, der blev kendt som “Sheriffen fra Roskilde” i TV3-serien “Politistationen” til Fagmagasinet DANSK POLITI.
For Martin betød det, at han for sin egen skyld blev fjernet fra gaden. Han var blevet fremstillet som en politimand, der ikke var bange for konfrontation.
Han er langt fra den eneste, der har følelsen af at blive hængt ud.
-Jeg brød mig ikke om det. Jeg synes, vi blev udstillet. Jeg selv blev udstillet uheldigt. Miljøerne, vi arbejder i, blev udstillet uheldigt, siger indsatsleder Michael From, der blev kendt som ‘Krammeren’ til Fagmagasinet DANSK POLITI.
Øgenavnet kom fordi Michael gav kram til de dygtige ansatte og ellers er en meget udadvendt person.
I følge fællestillidsmand Mogens Heggelund så betød serien også at tilliden til det skrøbelige kriminelle miljø led et knæk. Mange fra den verden brød sig ikke om at blive filmet og på den måde blive let-genkendelige.
-Vi kan ikke overskue konsekvenserne. Det kan umiddelbart virke fedt for den enkelte at blive eksponeret. Men vi brænder mange af vores broer, vi udstiller politiarbejdet, vi afslører vores metoder, og vi bringer forbindelser i fare. Og med hvilket formål? For et koncept som er rendyrket action og drama, fortæller han til fagmagasinet.
Midt- og Vestsjællands Politi medvirker dog stadig i TV2 programmet Station 2, som de mener har større forståelse for politiarbejdet.
Kilde: Fagmagasinet DANSK POLITI.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu