Politiforbund: Betjente på kant med loven hvert år

1. februar 2013 15:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiforbund: Betjente på kant med loven hvert år
Billede mangler

Det er ikke et enkeltstående tilfælde, når en politimand kommer på kant med lovgivningen. Det siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, i forbindelse med sagen, hvor en betjent er sigtet for embedsmisbrug og bedrageri efter forleden at have bortført en schæferhund, der skulle have været aflivet.

 

– Vi ser nogle sager hvert år, hvor politifolk bevæger sig på kanten af lovgivningen, men det er ikke voldsomt mange sager, siger Peter Ibsen til Berlingske Nyhedsbureau. Han kan ikke sige hvor mange sager, det nøjagtigt drejer sig om.

– Det er set, at nogle misbruger de muligheder, de har som ansat hos politiet, til at tjekke registre og forskellige andre ting. Det er vi meget opmærksomme på, og derfor bliver der også reageret rimelig kontant over for det, siger Peter Ibsen og fortæller, at overtrædelsen kan straffes med alt fra en bøde til en afskedigelse:

– Det er ikke tit, at det ender med afskedigelse, men det forekommer, siger han.

Den aktuelle sag handler om en betjent, der tirsdag aften fjernede den »dødsdømte« schæferhund Thor fra et dyreinternat i Hillerød. Hunden blev fjernet få timer før, den skulle have været aflivet. Thor havde fået sin »dødsdom«, fordi den tidligere havde bidt en anden hund.

Når der popper sager op som den aktuelle, tager Politiforbundet ikke stilling:

– Det er ikke vores opgave, det er domstolenes. Vi gør det, at vi som udgangspunkt bakker vores medlemmer op. I den udstrækning sagerne er foregået inden for tjenesten, går vi som udgangspunkt selvfølgelig ind og støtter med advokater og andet. I de sager, der er foregået i privatlivet, er vi mindre tilbøjelige til at give advokatbistand. Det er den hovedskillelinje, vi har, og så tager vi ikke stilling til, om den pågældende kollega har kvajet sig eller ej, siger Peter Ibsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu