Politiformand stopper efter ni år

1. marts 2013 15:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiformand stopper efter ni år
Billede mangler

Efter ni år som formand for Politiforbundet har Peter Ibsen sat dato på sin afgang. På et møde i Politiforbundets hovedbestyrelse torsdag meddelte han, at han ikke genopstiller ved forbundets kongres til maj. Det skriver Berlingske.

»Det er en beslutning, jeg har overvejet i længere tid. Jeg bliver 63 år 1. maj, og så skal jeg jo beslutte, om jeg vil tage fire år mere som formand. Efter moden overvejelse med min familie har jeg valgt, at tiden er den rette til at stoppe nu,« siger Peter Ibsen til Berlingske.

Han fortsætter dog på posten perioden ud.

»Jeg kommer til at fortsætte på fuld kraft frem til maj, og indtil da tegner jeg stadig Politiforbundet,« siger han.

Politiforbundets hovedbestyrelse mødes igen 28. marts, hvor det kommende formandsvalg og dets kandidater skal diskuteres. Derefter skal en ny formand vælges på forbundets kongres 28. til 30. maj.

Peter Ibsen har stået i spidsen for Politiforbundets godt 12.000 betjente i en periode, som på mange områder har været turbulent for politiet. Både på grund af den omfattende politireform fra 2007, de opslidende lønkampe og den enorme politiopgave under klimatopmødet COP15 i København i 2009.

Netop oplevelserne under klimatopmødet står som Peter Ibsens største nedtur som formand, fortæller han. På grund af den enorme sikkerhedsopgave måtte betjentene arbejde helt op til 18 timer i døgnet, hvilket var langt mere, end de var blevet lovet. Der var simpelthen for få betjente i landet til at klare opgaven, mener Ibsen:

»Vi arbejdede en vis legemsdel ud af bukserne for at få det til at løbe rundt, og så blev vi røvrendt, for at sige det ligeud. Det var den største nedtur, jeg har oplevet.«

Ibsen håber at blive husket for at have været med til at forny og samle politiet. Fremover er det hans ambition at få mere tid til at dyrke sin noget negligerede hobby, nemlig musikken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu