Politihunden Viggo på overarbejde: Finder forsvundet 80-årig

25. november 2018 12:37 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Manden blev fundet efter mange timer. Kold og forkommen.

Politihunden Viggo på overarbejde: Finder forsvundet 80-årig
Politihunden Viggo fandt onsdag - på trods af fridag - en forsvundet mand, der ikke kunne tage vare på sig selv. Foto: Nordsjællands Politi.

Onsdag forsvandt en 80-årig mand fra sin bolig i Frederiksværk.

Hjemmeplejen havde sagt godnat til manden tirsdag ved sengetid, onsdag morgen var han væk.

Det blev meldt til politiet, der satte massivt ind for at finde den forsvundne mand, der ikke er stand til at klare sig selv. Og da han var taget afsted uden overtøj, blev det hurtigt en hastesag hos Nordsjællands Politi. Det betød i dette tilfælde også en helikopter.

“Vi ledte det bedste, vi kunne, og som tiden gik, fik vi involveret flere og flere parter”, skriver Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

Havde fri, men…

På trods af, politihunden Viggo egentlig havde fri, så mødte den tilfældigvis ind på stationen i Frederikssund. Der blev derfor spurgt, om der var mulighed for at deltage i eftersøgningen.

“Det sagde han – og måske lidt hans hundefører – trods fridagen ja til. Det ja skulle vise sig at blive altafgørende”, står der på siden.

Viggo og hundeføreren blev i Frederiksværk tildelt et område, hvor der skulle ledes efter den forsvundne 80-årig.

“… og efter cirka et kvarter med snuden i sporet, fandt han den 80-årige liggende i en grøft”, oplyser Nordsjællands Politi.

Ude – alt for længe

På det tidspunkt var klokken blevet 13.30. Det betød, at manden havde befundet sig i kulden i mindst fem timer – og ganske givet endnu længere. Han var da også både kold og forkommen og en ambulance fik til opgave at tage sig af ham.

Klokken var på det tidspunkt omkring 13.30, så den 80-årige mand havde nu altså været udenfor i minimum fem timer, men muligvis meget mere. Han var derfor forståeligt nok både iskold og svært forkommen, og en ambulance blev af den årsag i al hast sendt til stedet for at tage sig godt af ham. Og Viggo fik en masse ros for et veludført stykke arbejde.

“Vi fortæller jer nogle gange om, når vi og vores politihunde fanger kriminelle, men det er kun en del af vores arbejde. En anden, men vigtig del af især hundenes arbejde, er humanitære eftersøgninger, og vi skulle hilse og sige, at når de får en lykkelig afslutning, så er det alle de hårde trænings-timer værd”, slutter opslaget”.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu