Eksminister: - Jeg er stadig på morfin

Lars Christian Lilleholt er hjemme igen efter at have fået amputeret sin storetå

Tidligere minister Lars Christian Lilleholt er hjemme igen.
Tidligere minister Lars Christian Lilleholt er hjemme igen.
Udgivet Opdateret

- Ja, jeg er hjemme igen. Jeg har stadig en del smerter og er derfor på morfin. Men humøret fejler ikke noget.

Tidligere minister Lars Christian Lilleholt gør status efter nogle sindoprivende uger, som endte med, at den kendte politiker måtte have sin storetå amputeret på Odense Universitetshospital.

Lilleholt fortæller, at han har fået installeret en sygeseng i stuen og dagligt får hjælp af den kommunale sygepleje, som skifter forbindingerne.

Det er smertefuldt

- Jeg kan komme lidt omkring i hjemmet. Men jeg må ikke belaste foden, fordi såret skal hele op. Det er stadig meget smertefuldt, men morfin kan dæmpe smerterne, siger Lars Christian Lilleholt til Newsbreak.dk.

Lars Christian Lilleholt lider af diabetes 2, og denne sygdom er den direkte årsag til, at en lille og ellers uskyldig vabel på storetåen udviklede sig så slemt.

Wake-up kald

- Jeg har nok ikke været helt så opmærksom som diabetespatient, som jeg burde have været. Så det her har været et wake-up-call for mig.  Jeg har egentligt altid været diskret omkring min sygdom. Men nu har jeg valgt at stå frem. 

Som minister har Lars Christian Lilleholt tidligere besøgt Odense Universitetshospital. De seneste uger har det dog været som patient.
Som minister har Lars Christian Lilleholt tidligere besøgt Odense Universitetshospital. De seneste uger har det dog været som patient.

- Jeg vil gerne advare andre om, at de skal tage sygdommen mere alvorligt, end jeg har gjort. Jeg er på den måde både det gode og det dårlige eksempel.

- Mange har også af sukkersyge uden at vide det. Så hvis man lider af tørst og træthed, så skal man søge læge og få tjekket sit blodsukker, fastslår Lars Christian Lilleholt.

Har tabt 30 kilo

Den kendte Venstre-mand har faktisk gjort noget for at forhindre sygdommen i at udvikle sig.

- Jeg har gennem de seneste 10 år tabt omkring 30 kilo. Som minister smed jeg 20 kilo. Overvægt kan jo netop være med til at udløse sukkersyge. Og så bliver det jo ikke bedre af, at man er arveligt belastet,  fortæller den 56-årige politiker.

- Mange personer, som får en legemsdel amputeret, oplever det som meget traumatiserende. Kan du genkende det?

- Jeg vil sige, at jeg er chokeret over, at et så lille sår kan udløse en tå-amputation og en dobbelt bypass-operation i benet. Men ellers er mit humør godt. Jeg skal nok vende tilbage til politik igen, lyder det fra Lars Christian Lilleholt.

Særligt fodtøj

Den tidligere energi-, forsynings- og klimaminister lader sig heller ikke genere af, at han i fremtiden må bruge særligt fodtøj.

- Jeg kommer til at bruge ortopædisk skotøj resten af livet. Der findes mange pæne sko. Det tager jeg helt roligt.

Powered by Labrador CMS