Skip to main content

Løkke raser mod journalister

Det er pinligt og perspektivløst at stille spørgsmål om Jon Stephensen (M) på Ukraine-pressemøde, mener Løkke

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) var onsdag ude med riven efter pressen, da et flertal i Folketinget præsenterede oprettelsen af en ny Ukraine-fond.

En journalist fra B.T. benyttede lejligheden til at spørge til sager om folketingsmedlem Jon Stephensen (M) fra hans tid som teaterdirektør på Aveny-T.

Det er pinligt

- Bruger du denne her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg, er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond, sagde Lars Løkke.

Jon Stephensen har på det seneste været i vælten med en række sager.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) var træt af at svare på spørgsmål om Jon Stephensen, da han onsdag var med til at præsentere en Ukraine-fond i Finansministeriet: "Bruger du denne her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg, er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond".
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) var træt af at svare på spørgsmål om Jon Stephensen, da han onsdag var med til at præsentere en Ukraine-fond i Finansministeriet: "Bruger du denne her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg, er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond".Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Han blev fyret som direktør for Aveny-T i maj sidste år, efter at bestyrelsen havde mistet tilliden til ham. På det tidspunkt havde han været teaterdirektør siden 2011.

Bestyrelsesformanden for Aveny-T, Henning Dyremose, har i februar fortalt, at fyringen af Jon Stephensen blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift.

I skal vågne op

Derudover har TV 2 beskrevet, hvordan Jon Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd i sin tid på teatret.

Men onsdag ville udenrigsministeren altså ikke forholde sig til sin partikollega.

- Jeg synes, I skal til at vågne lidt op. I går morges (tirsdag, red.) sprang der en nyhed i de russiske medier omkring Nord Stream 2.

- Den var der hele dagen, mens I drønede rundt på Christiansborgs gange og snakkede om boligsager og teaterdirektører.

- Så tror jeg, det var ved 18-tiden, at vi prikkede til jer og gjorde opmærksom på, hvad der stod i de russiske medier. Altså come on. Vågn lidt op, siger Lars Løkke Rasmussen onsdag.

Del din kommentar