Melder sig ind i DF

Sker dagen for nyt formandsvalg

Udgivet Opdateret

Løsgænger og tidligere folketingsmedlem for Nye Borgerlige Mette Thiesen har meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Det sker, dagen før Nye Borgerlige vælger ny formand.

Det oplyser hun til Jyllands-Posten.

- Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti, siger Mette Thiesen.

Skred efter en uge

Hun forlod Nye Borgerlige blot en uge efter valget i november 2022. Hun blev dermed løsgænger hurtigere efter et valg end nogen anden i danmarkshistorien.

Bruddet skyldtes interne uenigheder med partiledelsen og kom efter sagen om hendes kæreste, som blandt andet blev anklaget for et fysisk sammenstød med en partiansat.

Afviser svigt

Siden november er båndene til Dansk Folkeparti blevet tættere. I januar kom Mette Thiesen med i et "arbejdsfællesskab".

I sidste uge forhandlede hun på Dansk Folkepartis vegne, da socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) tog hul på forhandlingerne om fordeling af SSA-reserven på knap en milliard kroner til socialområdet.

Mette Thiesen afviser, at hun svigter de vælgere, der stemte på hende for bare tre måneder siden.

Fik 4000 stemmer

På intet tidspunkt har hun overvejet at nedlægge sit mandat og aflevere det tilbage til Nye Borgerlige, lyder det.

- Der var over 4000 mennesker, som stemte personligt på mig ved folketingsvalget. Jeg synes faktisk, jeg skylder dem at fortsætte den kamp, som jeg har kæmpet hele tiden.

- Det gjorde jeg som løsgænger, og det gør jeg nu i Dansk Folkeparti. Ellers ville det være at svigte de menneskers tillid, siger Mette Thiesen.

Det er særligt udlændingepolitikken og socialpolitikken, som har lokket hende over Dansk Folkeparti.

Mette Thiesen har valgt at melde sig ind i Dansk Folkeparti.
Mette Thiesen har valgt at melde sig ind i Dansk Folkeparti.

DANSK FOLKEPARTI

Dansk Folkeparti (DF) er et dansk politisk parti, der blev stiftet i 1995 af fire udbrydere fra Fremskridtspartiet. Partiets ideologi betegnes som nationalkonservativ, socialkonservativ og højrepopulistisk.

Dansk Folkeparti placerer sig med en indvandringsspektisk linje til højre på det politiske spektrum, mens paritets værn om dele af velfærdsstaten placerer dem på midten af den fordelingspolitiske dimension.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS