Skip to main content

Mette F. klar til at punge ud

Danmark skal løbende tage stilling til, om der bliver brugt nok penge på Forsvaret, siger statsministeren

Det er ikke nødvendigvis en tilstrækkelig styrkelse af det danske forsvar, at udgifterne skal nå op på to procent af bnp.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) under et kort pressemøde på Frederiksberg Slot, hvor hun udtaler sig om dansk sikkerhed og forsvar.

Her bliver Mette Frederiksen spurgt, hvordan hun kan være sikker på, at to procent af bnp er nok.

- Det er jeg da heller ikke sikker på, og vi kommer løbende til at forholde os til situationen i dansk forsvar, siger statsministeren.

Forhandlinger om forsvarsforlig

Pressemødet afholdes, kort før at en rapport, der skal danne grundlag for politiske forhandlinger om et kommende forsvarsforlig, præsenteres.

Rapporten slår blandt andet fast, at Danmark og resten af verden ventes at gå en usikker fremtid i møde. Blandt andet på grund af en trussel fra Rusland.

Gruppen bag rapporten slår på den baggrund desuden fast, at Forsvaret - på grund af det markante øgede trusselsbillede - står over for at skulle varetage væsentligt flere opgaver frem mod 2035.

Statsminister Mette Frederiksen vil ikke afvise, at der skal bruges endnu flere penge på Forsvaret,
Statsminister Mette Frederiksen vil ikke afvise, at der skal bruges endnu flere penge på Forsvaret,Ida Marie Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Del din kommentar