Mette tror på Inger

Mette Frederiksen er åben over for at samarbejde med Danmarksdemokraterne, men efterlyser klarhed om program

Udgivet Opdateret

Når danskerne har stemt ved næste valg, så vil Inger Støjberg formentlig være i Folketinget med sit nye parti Danmarksdemokraterne.

Det forventer i hvert fald statsminister Mette Frederiksen (S). Hun afviser ikke at samarbejde med Inger Støjbergs nye parti, men ønsker mere klarhed over partiets politiske program. Det siger hun på vej ind til EU-topmøde i Bruxelles torsdag.

- Jeg byder Inger Støjberg velkommen i kredsen af partiledere. Det står lidt uklart endnu, hvad det politiske indhold går ud på, men det bliver vi klogere på hen ad vejen. Og så ser vi, om vi kan samarbejde med det parti, der nu er ved at være dannet, siger Mette Frederiksen.

Har afsonet sin dom

Inger Støjberg har afsonet sin dom i rigsretten på 60 dages ubetinget fængsel og på den baggrund mener Mette Frederiksen, at hun er velkommen til at genoptage sit politiske arbejde og forsøg på at komme i Folketinget.

- Det er vælgerne, der suverænt afgør, hvem der sidder i Folketinget. Og mon ikke Inger Støjberg gør det efter næste valg. Det tror jeg, siger Mette Frederiksen.

Støjberg har torsdag bekræftet, at hun står bag Danmarksdemokraterne, hvis partinavn først blev godkendt tidligere på ugen.

Hun er nu i gang med at indsamle de nødvendige 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Inger Støjbergs nye parti bakkes op af statsminister Mette Frederiksen, der tror på, at Inger Støjberg kommer tilbage i Folketinget.
Inger Støjbergs nye parti bakkes op af statsminister Mette Frederiksen, der tror på, at Inger Støjberg kommer tilbage i Folketinget.

Allerede over 10.000 støtter

Ifølge Indenrigsministeriet har Støjberg torsdag allerede 10.874 igangsatte vælgererklæringer. Dermed tyder meget på, at Danmarksdemokraterne vil være på stemmesedlen ved næste valg.

- Lige nu handler det om at få indsamlet de vælgererklæringer. Så må det politiske komme derfra, siger Inger Støjberg.

- Der er ingen organisation, der er ingen medarbejdere, der er ingen sponsorer, der er ingen pengemænd i ryggen. Det er helt fra nul.

Blå bog: Inger Støjberg

* Navn: Inger Støjberg.

* Født: 16. marts 1973 i Hjerk.

* Datter af gårdejer Mathias Støjberg og medhjælpende ægtefælle Gudrun Støjberg.

* Uddannelse:

1993: Student fra Morsø Gymnasium.

1995: Etårig højere handelseksamen i Viborg.

1999: Informationsakademiet på Viborg Handelsskole.

2013: MA i Business Administration fra Aalborg Universitet.

* Erhvervskarriere:

1999-2001: Redaktør, Viborg Bladet.

Fra 2001: Freelancejournalist ved Støjberg Kommunikation.

* Politisk karriere:

1994-2002: Medlem af Viborg Amtsråd.

2001-2005: Medlem af Europarådet.

2005-2007: Næstformand for Venstres folketingsgruppe, ligestillingsordfører, fødevare-, familie- og forbrugerordfører samt medlem af Naturklagenævnet.

2007-2009: Politisk ordfører samt medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

2009-2010: Beskæftigelsesminister og minister for ligestilling.

2010-2011: Beskæftigelsesminister.

2011-2014: Næstformand for Venstres folketingsgruppe samt integrationsordfører.

2014-2015: Politisk ordfører i Venstre.

2015-2016: Udlændinge- og integrations- og boligminister.

2016-2019: Udlændinge- og integrationsminister.

2019-2020: Næstformand i Venstre.

2021-2022: Løsgænger i Folketinget

2022-: Leder af Danmarksdemokraterne

Kilder: ft.dk, inger.dk, Ritzau.

Naboer hjælper til

- Organisationen udgøres på nuværende tidspunkt af en af mine naboer, som er en god veninde, og hendes mor. Så der er lidt vej endnu, siger Støjberg.

Hun har dog fastslået, at Danmarksdemokraterne ikke skal være et protestparti, men skal indgå i forhandlinger og forlig og forsøge at søge indflydelse.

Ud over en stram udlændingepolitik, som er det, Inger Støjberg i mange år er blevet forbundet med, vil forbindelsen mellem land og by fylde meget for partiet.

Har store ambitioner

Det gælder for eksempel på sundhedsområdet, hvor der skal være "ordentlig" lægedækning i hele landet.

I modsætning til flere af partierne i blå blok vil Inger Støjberg ikke afskaffe muligheden for tidligere tilbagetrækning - den såkaldte Arne-pension - som var et af Mette Frederiksens store meldinger ved sidste valg.

Inger Støjberg vil pege på en borgerlig statsminister, men vil ikke forholde sig til, om det skal være den konservative formand, Søren Pape Poulsen, eller Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Powered by Labrador CMS