Skip to main content

Pape melder ud om regering

Afviser ikke, at det bliver med De Konservatives deltagelse

Selv om der "mildest talt" skal ryddes mange sten af vejen, før De Konservative kan gå i regering med Socialdemokratiet, så er det værd at forsøge for Danmarks skyld, mener formand Søren Pape Poulsen.

Det siger han, da han forlader statsministerens embedsbolig, Marienborg, torsdag middag, efter at han har været til forhandlinger om en ny regering.

- Om det kan lykkes er bare et rigtig godt spørgsmål, men jeg synes af hensyn til vores land, så skal vi gøre forsøget, siger Søren Pape Poulsen, som er steget ud af sin bil for at tale med journalisterne ved Marienborg.

Afviste kategorisk

Under valgkampen afviste Søren Pape Poulsen ellers kategorisk at gå i regering nu.

Søren Pape Poulsen slår flere gange fast, at De Konservative "ikke ligesådan er på vej ind i en regering".

- Vi sidder jo ikke her, fordi vi lige om tre dage er gået i regering. Der er jo langt til, at vi kommer dertil. Men jeg synes da, at vi skal gøre forsøget på at løse de problemer, som Danmark står i.

- Det kan jo være som et parti, der forhandler med en regering, og det kan være i en regering. Jeg siger bare, at der er langt derhen.

Partiformand Søren Pape Poulsen vil ikke længere afvise, at De Konservative går i regering. Men der er "mange sten, som skal ryddes af vejen", siger han.

Partiformand Søren Pape Poulsen vil ikke længere afvise, at De Konservative går i regering. Men der er "mange sten, som skal ryddes af vejen", siger han.

Emil Helms/Ritzau Scanpix
Del din kommentar