Skip to main content

Pernille Skipper raser over beslutning

En udtalelse fra Det Etiske Råd har fået regeringen til at parkere planerne om at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte. Enhedslistens Pernille Skipper er stærkt utilfreds

Det er nederdrægtigt af regeringen, at den har parkeret planerne om at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte, mener Pernille Skipper (EL)
Det er nederdrægtigt af regeringen, at den har parkeret planerne om at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte, mener Pernille Skipper (EL)Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Citathistorie: Jyllands-Posten

Under stor bevågenhed foreslog regeringen sidste år at sløjfe aldersgrænsen for juridisk kønsskifte, så børn uanset alder kan ændre køn i cpr-registret.

Men et notat fra Det Etiske Råd har givet regeringen kolde fødder – og man har brug for mere betænkningstid, lyder det, og derfor er forslaget udskudt på ubestemt tid.
Det skriver Jyllands-Posten.

Beslutningen om at parkere forslaget skyldes en debat i Det Etiske Råd, hvis holdning blev offentliggjort i et notat tilbage i foråret.

Ifølge et notat har de 17 medlemmer af rådet været splittet i sagen.

Et stort flertal i Det Etiske Råd ønsker at sænke lavalderen fra de nuværende 18 år.

Vil have anden aldersgrænse

Men modsat regeringen vil de fleste af rådets medlemmer lade grænsen være 10-12 år, ikke 0 år.

- Regeringen har i lyset af navnlig Det Etiske Råds udtalelse til Folketingets Ligestillingsudvalg om dette spørgsmål fundet det nødvendigt med yderligere overvejelser om spørgsmålet, lyder et skriftligt svar fra Indenrigsministeriet nu til Jyllands-Posten.

Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Skipper, raser over beslutningen.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad der foregår. Jeg var så stolt af, at regeringen ville fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte. Jeg mangler at finde det rigtige ord for, hvor nederdrægtigt det er at stille mennesker det her i udsigt for så at tage det fra dem igen, siger hun til Jyllands-Posten.

LA imod forslaget

Da forslaget kom frem sidste år, kaldte Liberal Alliances ligestillingsordfører Henrik Dahl det for "venstreekstremistisk identitetspolitik."

Derfor finder han det "fornuftigt", at regeringen tager en time out.

- Proportionerne er helt, helt skøre i forhold til, hvad man ellers har af aldersgrænser for at ryge, køre i bil eller drikke en øl. Det er hul i hovedet at man må bestemme sit køn i alder, hvor du også tror på tandfeen eller julemanden, siger han.

Del din kommentar