Skal for retten igen

Bitten Vivi Jensen, kendt som whistlebloweren fra Frederiksberg Kommune, har fået Procesbevillingsnævnets tilladelse til at få prøvet sin sag ved Højesteret

Nu bliver hendes sag prøvet ved Højesteret. Hun tror dog ikke på retssikkerhed.
Nu bliver hendes sag prøvet ved Højesteret. Hun tror dog ikke på retssikkerhed.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Tv2 Lorry

Bitten Vivi Jensen - kendt i offentligheden for at dele oplysninger fra socialsager i Frederiksberg Kommune, som hun mente blev behandlet ulovligt - har fået tilladelse til at få prøvet sin sag ved Højesteret.

- Jeg er overrasket, det havde jeg ikke regnet med. Det er frydefuldt, jeg er glad for afgørelsen, siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry i dag.

Ifølge whistlebloweren er tilliden til myndighederne ellers kraftigt svækket efter en lang tur gennem retssystemet, som har varet i flere år.

Ingen retssikkerhed

Hun er dømt ved både byret og landsret for uretmæssigt at videregive fortrolige oplysninger, mens hun stadig var ansat ved rehabiliteringsteamet i Frederiksberg Kommune.

Hun skriver tirsdag på sin Facebook profil.

- Jeg tror ikke længere så meget på retssikkerhed og ordentlighed - og slet ikke efter, at den 90-årige, omsorgssvigtede Else fra Århus for nylig tabte i Højesteret. Personalet bliver beskyttet, men de egentlige skyldige er politikere og topembedsmænd, der tillader, at systemvold overfor udsatte medborgere kan fortsætte. Vi har pligt til at sige fra.

Blev fritstillet

Tilbage i 2016 fritstillede Frederiksberg Kommune Bitten Vivi Jensen efter hendes omfattende kritik af kommunens sagsbehandling. Hun kunne ikke stå inde for kommunens behandlingen af syge mennesker. Efterfølgende har hun optrådt flittigt som bisidder og partsrepræsentant for udsatte borgere.

Efter Bitten Vivi Jensen blev fritstillet tog hun kopier af 90 sager for efterfølgende at kunne dokumentere, hvad hun ser som en systematisk ulovlig og umenneskelig behandling af sårbare mennesker. Hun videregav de 90 socialsager til en journalist på dagbladet Information.

Byretten på Frederiksberg var ikke i tvivl, her lød dommen på ti dagbøder af 500 kroner for at lække fortrolige dokumenter, og hun skulle betale sagens omkostninger. Østre Landsret stadfæstede senere denne dom.

Bitten Vivi Jensen er kandidat på Frederiksberg til kommunalvalget på Bitten Vivi Jensen listen. Listens formål er at ville repræsentere borgere i socialt udsatte positioner.

Powered by Labrador CMS