SMS'er genskabt

Både sundhedsminister Magnus Heunickes og tidligere departementschef Per Okkels sms'er er genskabt

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
Udgivet Opdateret

Det er lykkedes politiet at genskabe sms'er fra endnu en person i relation til minksagen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Tidligere departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels sms'er er genskabt. De blev slettet, da han stoppede i ministeriet.

De er afleveret til Minkkommissionen, ligesom det også er tilfældet med sundhedsminister Magnus Heunickes (S) sms'er. De har dog ikke været slettet.

Stor fokus

Der har den seneste tid været stort fokus på sms'er, efter at det kom frem, at statsminister Mette Frederiksen (S) og topembedsmænd automatisk sletter sms'er.

Det gjaldt også sms'er, som blev sendt i perioden, hvor beslutningen om at aflive alle landets mink blev taget.

Det undersøges i øjeblikket af en kommission, der altså ikke har kunnet få de sms'er, de har efterspurgt.

I sidste uge kunne hun så fortælle, at politiet ikke har kunnet genskabe sms'erne.

Siden er det dog kommet frem, at Mogens Jensens (S) sms'er er blevet genskabt. Han var fødevareminister og endte med at trække sig på grund af sin rolle i minksagen.

SMS-skandalen

Det er kommet frem, at Mette Frederiksen og hendes nærmeste medarbejdere i Statsministeriet - departementschef Barbara Bertelsen, særlig rådgiver Martin Justesen og topembedsmand Pelle Pape - har slået automatisk sletning til på deres telefoner. 

Det betyder, at granskningskommissionen - bedre kendt som Minkkommissionen - ikke har adgang til sms-beskeder, som er sendt internt mellem parterne i Statsministeriet.

Derfor betegnes sagen om den automatiske sletning som en skandale.

Politiets teknikere har ikke kunnet genskabe sms-beskederne. Den oplysning kom først dagen efter kommunalvalget, selv om konklusionen lå klar flere dage før.

Powered by Labrador CMS