Uffe Ellemann alvorligt ramt

Søn og nuværende Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen frygtede for sin fars liv.

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er hårdt ramt af en virusinfektion med corona
Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er hårdt ramt af en virusinfektion med corona
Udgivet Opdateret

Tidligere formand for Venstre og eksudenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har været alvorligt ramt af corona og lungebetændelse.

Det skriver Uffe Ellemann-Jensens søn og nuværende Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.

Indlagt tre uger

Uffe Ellemann-Jensen tilbragte tre uger på hospitalet.

- For fire uger siden - lige op til Venstres sommergruppemøde - blev han indlagt med lungebetændelse og corona. Han er og var færdigvaccineret, men han blev smittet alligevel. Han er ikke helt ung længere, så han blev ramt ganske voldsomt, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Så vanskeligt ud

Uffe Ellemann-Jensen er 79 år.

- Han tilbragte tre uger på hospitalet, og min mor, mine tre søskende og jeg fik som den nærmeste, færdigvaccinerede familie lov at besøge ham i fuld beskyttelsesdragt.

- Det er jeg dybt taknemmelig for. Frygten efter hvert af de første besøg var, at det måske var det sidste. Der var nogle døgn, hvor det så vanskeligt ud, og havde han ikke været vaccineret, havde han ikke klaret den, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Uffe Ellemann

Uffe Ellemann er søn af Jens Peter Jensen og Edith Ellemann Johannessen.

 Faderen var også medlem af Folketinget for Venstre. Han blev gift første gang i 1963 med Hanne Jonsen, datter af direktør Axel H. Jonsen og Ella Kunckel. 

Børn: Claus Ellemann-Jensen og Karen Ellemann. 

Ægteskabet blev opløst 1971. Gift 2. gang 19.6.1971 i Gladsaxe med journalist Alice Vestergaard, født 29.7.1937 i Åbybro, datter af forpagter Chr. V og afdelingsleder Marie Nielsen De fik sønnen Jakob Ellemann-Jensen, der er tidligere koncernjurist i GN Store Nord.

Han er cand.polit. fra Københavns Universitet i 1969 og arbejdede fra 1967 som journalist først for Berlingske Aftenavis, dernæst for DR som økonomisk-politisk medarbejder. I 1975 blev han chefredaktør for Dagbladet Børsen – en post han dog forlod året efter.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS