ANNONCE

Politiker fundet død: Mistænkt anholdt

9. juni 2019 07:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

En tysk politiker blev i sidste uge fundet død i sin have efter at være blevet skudt i hovedet på klos hold.

Politiker fundet død: Mistænkt anholdt
Delstatspolitikeren Walter Lübcke blev i sidste uge fundet skudt i hovedet i sin baghave. Foto: Peter Hartenfelser, Via Www.imag/Scanpix

Tysk politi har løsladt en mistænkt efter skuddrab på tysk delstatspolitiker.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Den 65-årige Walter Lübcke, der var politiker i delstaten Hessen, blev dræbt i sidste uge, da han blev skudt i hovedet på klos hold, oplyser en talsmand fra politiet.

Et familiemedlem fandt ham dræbt i sin baghave kort efter midnat 2. juni.

Den mistænkte blev anholdt natten til søndag. Han er blevet afhørt og er efterfølgende blevet løsladt igen, oplyser politiet søndag morgen.

Talsmanden afviser at give flere oplysninger om den mistænkte, da politiet er midt i efterforskningen.

Ukendt motiv

Ifølge avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung er der tale om en ung mand, som tidligere har haft forbindelse til Lübcke. Den mistænkte skal ifølge avisen være blevet afhørt af politiet lørdag eftermiddag.

Myndighederne oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at motivet fortsat er ukendt.

Det er ifølge politiet dog ikke udelukket, at der kan være et politisk motiv bag drabet. Delstatspolitikeren har således flere gange tidligere modtaget dødstrusler.

Lübcke var medlem af den tyske kansler Angela Merkels parti, CDU.

Han var regeringspræsident i Kassel, der er en region i delstaten Hessen. En regeringspræsident er ikke at forveksle med en ministerpræsident, som er en delstats øverste politiske post.

Ministerpræsidenten udpeger regeringspræsidenten, der har en slags koordinerende rolle i forholdet mellem delstatsregeringen og lokalmyndigheder rundt om i delstaten.

Stillingen fandtes tidligere i alle tyske delstater, men nu er det kun store delstater som Baden-Württemberg, Bayern, Hessen og Nordrhein-Westfalen, der har en regeringspræsident.

Stærke reaktioner

Drabet på Lübcke har vakt stærke reaktioner på sociale medier. Blandt andet har flere bifaldet drabet, hvilket den tyske forbundspræsident har fordømt på det kraftigste.

– Det er simpelthen modbydeligt at se, hvordan nogle mennesker på sociale medier gør grin med drabet på en mand, sagde forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier tidligere på ugen.

Newsbreak.dk har tidligere fortalt, at tysk politi holdt igen med oplysninger i sagen fra starten, og at CDU tidligt annoncerede, at det var Lübcke, der var blevet skudt.

– Vi er dybt chokerede over vores vens pludselige død. Han var en mand, som byggede bro, og det var han en af de bedste til, sagde ministerpræsident i den tyske delstat Hesse, Volker Bouffier i en erklæring.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu