Politikere er klar til at sende DONG på børsen

27. februar 2013 16:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politikere er klar til at sende DONG på børsen
Billede mangler

Et bredt politisk flertal er onsdag blevet enige om at arbejde for en børsnotering af det statslige energiselskab DONG Energy, erfarer Berlingske.

 

»Parterne bekræfter samtidig, at det fortsat er hensigten at gennemføre et salg af aktier i DONG Energy A/S til en bred ejerkreds i tilknytning til en børsintroduktion af DONG Energy A/S, når forudsætningerne for et sådant salg er til stede«, står der blandt andet i aftaleteksten.

DONG har netop præsenteret et underskud på fire milliarder kroner i 2012, men politikerne bag forliget åbner op for nye investorer, så energigiganten i år kan få tilført mellem seks og otte milliarder kroner.

Forligskredsen, som foruden regeringspartierne også består af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti lægger op til, at staten skal bevare sin aktiemajoritet efter børsnoteringen, og det har været vigtigt for Venstre, fortæller partiets finansordfører, Peter Christensen (V) til Berlingske:

»Vi fastholder aktiemajoriteten på statens hænder for det, der gælder infrastrukturen. Det glæder mig, at der er bred opbakning fra alle partier på nær Enhedslisten til at lave en børsintroduktion af DONG,« siger han og tilføjer:

»I forbindelse med DONGs regnskab har det vist sig, at der er behov for at tilføre DONG ekstra kapital på grund af dårlig regnskab. Det har Venstre tilsluttet sig for at sikre statens værdier.

Hvornår børsnoteringen af DONG kan være en realitet, står endnu ikke klart.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu