ANNONCE

Politikere frygter lukning af flådestation i Korsør – 1300 arbejdspladser i fare

30. juli 2012 10:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politikere frygter lukning af flådestation i Korsør - 1300 arbejdspladser i fare
Billede mangler

De lokale folketingspolitikere frygter, at regeringen vil nedlægge flådestationen i byen, hvilket vil koste op mod 1300 arbejdspladser.
 
De 1.300 job på flådestationen i Korsør kan være i fare, når politikerne i den kommende måned tager fat på forhandlinger om et nyt forsvars-forlig. Det oplyser DR Sjælland,
Der skal spares 2,7 milliarder kroner på det samlede forsvar – og efter hvad DR Sjælland erfarer, så er der i det baggrundsmateriale, politikerne har fået udleveret, beregninger på, hvad der kan spares, hvis man nedlægger flådestationen i Korsør og samler flådens aktiviteter på flådestationen i Frederikshavn i Nordjylland.
De lokale folketingspolitikere vil kæmpe imod eventuelle flytteplaner for flådestationen med næb og kløer.
En af dem er forsvarsordfører i Liberal Alliance, Villum Christensen fra Slagelse. Han mener, at en mulig flytning er politisk uacceptabel:
– Det kan ikke være rigtigt, hvis det her ender med, at vi har et jysk forsvar. Hvis flådestationen bliver nedlagt, er der jo ikke meget tilbage på Sjælland, siger Villum Christensen til DR Sjælland.
Slagelse kommune kan være parat til at sætte penge i ekstra kajplads, hvis det kommer på tale at nedlægge Flådestation Korsør og samle flåden i Frederikshavn, fordi der er bedre plads på den nordjyske flådestation.
Slagelses borgmester Lis Tribler siger, at kommunen har mulighed for at låne til en eventuel udbygning af flådestationen i Korsør, hvis det er nødvendigt. Men det kræver, at staten i givet fald vil leje faciliteterne.
Forsvarsminister Nick Hækkerup ventes inden længe at komme med et udspil til forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig, og forhandlingerne ventes at være slut til oktober.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu