Politikere frygter terror mere end befolkningen

16. marts 2013 11:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politikere frygter terror mere end befolkningen
Billede mangler

En undersøgelse foretaget af Epinion viser, at 45 procent af danskerne frygter, at Danmark bliver ramt af politisk terror, mens tallet for danske politikere er helt oppe på 61 procent. Det skriver Søndagsavisen.

 

Men ifølge den tidligere operative chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, skal politikerne passe på med at skabe unødvendig frygt.

»Vi skal selvfølgelig bekæmpe truslen og tage den seriøst, hvis der er en reel fare. Men risikoen for, at danskerne bliver ramt af terror, er meget begrænset,« siger Hans Jørgen Bonnichsen til Søndagsavisen.

Han opfordrer samtidig den almindelige dansker til ikke at sprede unødig frygt.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er ikke enig i Bonnichsens udsagn. Som 61 procent af kollegaerne i Folketinget mener han, at truslen er meget alvorlig.

»Danmark står over for en kompleks og alvorlig terrortrussel, som løbende ændrer karakter og kommer fra vidt forskellige kanter,« siger Morten Bødskov til Søndagsavisen.

»Det er afgørende, at vi hele tiden er opmærksomme på, at vores efterretningstjenester har de nødvendige redskaber til rådighed for effektivt at kunne bekæmpe terror,« siger Morten Bødskov.

Undersøgelsen om danske politikeres frygt for terror er foretaget i forbindelse med filmen »Skytten«, der netop handler om en politisk motiveret terrorist.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu