Politikere har udsigt til senere otium

2. april 2012 18:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politikere har udsigt til senere otium
Billede mangler

Træk dig tilbage med fuld pension, allerede når du fylder 60 år.
Sådan har det lydt i mange år for landet politikere på Christiansborg, mens resten af danskerne oftest må vente til de er 69 år. Men luksuspensionen ser ud til snart at få en ende. Partierne ser nu ud til at have fundet hinanden ved forhandlingsbordet, oplyser Enhedlistens gruppeformand.
“Vi er nu kommet ind i nogle rigtig fornuftige forhandlinger, hvor vi ser på, hvordan vi kan tilpasse folketingspolitikernes pension, så den svarer til resten af befolkningens,” siger Per Clausen til Newspaq.
De fleste politikere får 54.250 kr. om måneden plus en række tillæg. Men hvis de skal gå senere på pension, vil de have mere i løn, skriver Altinget.dk.
Det vil Enhedslisten ikke kommentere, da man sidder mit i prekære forhandlinger. Men der er udsigt til en bred enighed, da præsidiet med Mogens Lykketoft (S) i spidsen tager sagen op.
“De har en forventning om, at det vi når frem til også kan blive gennemført, og det sker kun, hvis der er en bred tilslutning,” fortæller Per Clausen.
Politikerne ser også nærmere på det såkaldte eftervederlag, der giver fratrådte politikere er års løn. Enhedslisten foreslår, at en almindelig lønindtægt modregnes i eftervederlaget, da det ikke sker i dag.
Det betyder, at politikere kan tjene kassen og samtidig få penge fra en overstået politikertjans.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu