Politikere: Netbanken er stadig sikker

13. februar 2013 13:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politikere: Netbanken er stadig sikker
Billede mangler

Selv om der fra 2011 til 2012 var en stor stigning i antallet af netbankindbrud, er det stadig en sikker løsning.

 

»Netbank er mere sikker, end papirløsninger som bankbøger og manuelle overførelser nogensinde har været og nogensinde bliver. Det her må ikke betyde, at folk bliver bange for nettet, fordi sikkerheden er stadig markant højere end den var, da man ikke havde de digitale løsninger,« siger Socialdemokraternes IT-ordfører, Trine Bramsen (S).

Tilsvarende toner lyder fra Dansk Folkepartis IT-ordfører, Dennis Flydtkjær (DF):

»Det er stadig et sikkert system, vi har. Men vi vil selvfølgelig holde øje med udviklingen, fordi den stigning, vi har set, skal ikke fortsætte,« siger han og fortsætter:

»Det er altid en afvejning i forhold til brugervenligheden. Man kan altid lave uhyggelig mange ekstra foranstaltninger, hvor der skal tastes flere koder ind, men så bliver det meget mere besværligt at logge ind,« siger han.

Tal fra Finansrådet viser, at der i 2012 blev stjålet for 6.289.747 kroner ved netbankindbrud mod 159.668 kroner året før.

»Jeg har en klar forventning om, at bankerne ser på det her alvorlige problem. Ser på, hvad årsagen er, og hvad de kan gøre. Kigger på, om de kan blive bedre til at rådgive kunderne, så det ikke er dem, der forårsager indbruddene,« siger Trine Bramsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu