ANNONCE

Politikere undrer sig over voldelige betjente

9. august 2012 15:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politikere undrer sig over voldelige betjente
Billede mangler

Det er højst besynderligt, at politiet ikke kan finde frem til de betjente, som er mistænkt for at have givet en gruppe uskyldige borgere en voldsom behandling i forbindelse med en helt forfejlet aktion i 2009.
Det mener S og SF’s retsordførere.
– Jeg har virkelig svært ved at forstå, at det er umuligt at identificere dem. Især når der findes et billede af dem. Der må være nogen et sted i politiet, som kan genkende dem, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Målet for den fejlslagne aktion, der fandt sted under klimatopmødet i 2009, var en eftersøgt terrorist.
Men politiet forvekslede den eftersøgtes navn med en uskyldig flyttemands og anholdt dermed den forkerte samt fire andre uskyldige mennesker.
Retsfører Ole Hækkerup (S) vil ikke gå så langt som til at beskylde nogen i politiet for at dække over de involverede betjente, men kalder alligevel sagen “helt utrolig”.
– Det virker dybt underligt på mig, at man gennemfører en terrorrelateret aktion, og så har man ikke styr på, hvilke betjente der deltager, siger han.
To af de anholdte – et ungt ægtepar – hævder, at betjentene var både voldsomme og nedværdigende og har efterfølgende klaget over dem.
Men i Politiken torsdag kan man læse, at statsadvokat Lise-Lotte Nilas må lægge sagen på hylden efter to et halvt år, fordi det ikke er lykkedes politiet at identificere alle betjentene – på trods af, at der findes et billede af dem fra den fejlslagne aktion.
– Det efterlader folk med en fornemmelse af, at der er foregået noget, som politiet ikke har lyst til at rode op i, siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Hun foreslog allerede i foråret 2011 på baggrund af sagen, at alle politibetjente skal bære et nummer for at undgå lignede episoder.
– På den måde får borgerne nemmere ved at klage over en betjent, og politiet får nemmere ved at forholde sig til en konkret episode og forklare sig, siger hun.
Ole Hækkerup (S) forholder sig dog skeptisk til forslaget.
– Når man udøver autoritet på statens vegne, så er det hensigtsmæssigt, at man ikke er alt for let at identificere, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu